Hoşgeldiniz  

ANTALYA’DA “GEZİ” YÜRÜYÜŞÜ

SEMİH KÖKEN | 01 Haziran 2015 | Antalya Haber, Gündem A- A+

ANTALYA’da Taksim Gezi Parkı protestolarının 2’nci yılı, Emek ve Demokrasi Güçleri’nin çağrısıyla düzenlenen yürüyüş ve forumla anıldı.

Aralarında CHP ve HDP’nin yanı sıra, sendikaların, meslek odalarının ve demokratik kitle örgütlerinin yer aldığı grup anma için saat 18.00’de Aydın Kanza Parkı’nda toplandı. Buradan yürüyüşe geçen yaklaşık 3 bin kişi, sloganlarla hükümeti protesto etti. En önde Gezi Parkı olaylarında hayatlarını kaybedenlerin fotoğraflarının taşındığı yürüyüşte ‘Yaşasın Gezi Direnişimiz’ yazılı pankart açıldı. Yürüyüş, Antalya’da 2 yıl önce Gezi Parkı protestolarının adresi Cumhuriyet Meydanı’nda sona ererken, meydanın hemen yanında Gezi günlerinde çadırların kurulduğu alanda müzik gruplarının konserinin ardından forum düzenlendi.

Burada gruplar adına yapılan açıklama yapan Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, Türkiye’nin Gezi’nin ardından çok farklı bir ülke olduğunu belirterek, “Herkes biliyor son iki yıldır farklı bir ülkede yaşıyoruz. Havası, suyu, sesi, kokusu farklılaştı. İktidarı, muhalefeti, meslek odası, sendikası, genci, yaşlısı, işçisi, Türk’ü, Kürd’ü artık farklı. Bu ülke Gezi’yi yaşadı” diye konuştu. Türkiye’de artık hiçbir şeyin eskisi olmadığının dile getirildiği açıklamada Taksim Dayanışması’nın çağrısına uyularak ‘Her yerdeyiz’ mesajı verildi.

Antalya’da Gezi Parkı’nın yıldönümünde polis, yürüyüş güzergahında ve forumun düzenlendiği alanı uzaktan takip etti. TOMA’lar ve üniformalı polisler kitleyle karşı karşıya gelmeyecek, görünmeyecek şekilde ara sokaklara konuşlandırıldı.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle