Hoşgeldiniz  

Antalya’da emeklilere örgütlenme çağrısı

Semih Köken | 17 Temmuz 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Antalya’da emeklilere örgütlenme çağrısı

TÜM Emekliler Sendikası’nın (Emekli Sen) Antalya Temsilcisi Mustafa Ayar, emeklilere örgütlenme çağrısında bulundu. Ayar, bütün emeklileri Emekli Sen çatısı altında toplanmaya davet etti.

 

Antalya’daki yürütme kurulu üyeleriyle birlikte kahvaltılı basın toplantısı düzenleyen Mustafa Ayar, Türkiye’de yaklaşık 12 milyon emekli olduğunu, bunun 227 bin 347’sinin Antalya’da yaşadığını açıkladı. SGK kayıtlarına göre Antalya’daki emeklilerden 2 bin 170’inin Bağkur, 161 bin 441’inin SSK, 83 bin 736’sının ise memur emeklilerinden oluştuğunu açıklayan Ayar, 80 milyonluk ülkede emeklilerin sesi ve soluğu olabilecek, emeklilerin sorunlarını gündeme taşıyabilecek bir örgütlenmenin başarılamadığını söyledi. Ayar, emeklilerin sesi ve soluğu olabilecek bir örgütlenmeyi gerçekleştirmek için Emekli Sen’in geçen 20 Şubat’ta Ankara’da kurulduğunu ve ülke genelinde faaliyetlerine başladığını açıkladı.

 

Mustafa Ayar, “Emeklinin Emekli Sen’e üye olması için herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan maaş alması yeterli” dedi. Emekli Sen’in ırk, cins, inanç, din, mezhep, etnik köken, renk ve dil ayrımı gözetmeksizin herkese aynı hakların sağlanması için mücadele eden, demokrasinin işlerliğini egemen kılmayı ilke edinen bir sendika olduğunu anlatan Ayar, şöyle devam etti

 

“Emekli Sen, hiç kimsenin düşüncesinden dolayı cezalandırılmadığı, akademisyenlerin, gazetecilerin hapishanede olmadığı, temel insan haklarından olan başta eğitim ve sağlık olmak üzere kamu hizmetlerinin herkese parasız, kaliteli ve ulaşılabilir olduğu, hukukun egemen olduğu, kimsenin dili, dini, ırkı, felsefi inancı ve siyasi düşüncesinden dolayı ötekileştirilmediği, herkesin barış içerisinde bir arada yaşama şartlarının sağlandığı bir ülke için mücadele eder. Bu kapsamda tüm emekli dostlarımızı, sendikamıza omuz vermeye, üye olmaya, hepsinden önemlisi mücadele etmeye davet ediyoruz.”

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle