Hoşgeldiniz  

Antalya’da darbe girişimine karşı demokrasi şöleni

Semih Köken | 27 Temmuz 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Antalya’da darbe girişimine karşı demokrasi şöleni

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Demokrasi Şöleni’ne 30’un üzerinde sanatçı ve onbinlerce vatandaş katıldı.
ANTALYA’DA DARBE GIRISIMINI PROTESTO ETMEK AMACIYLA PEK COK UNLU SANATCIN IN KATILIMIYLA DUZENLENEN  DEMOKRASI SOLENINE ONBINLERCE KISI KATILDI. (FOTO: MEHMET CINAR/ANTALYA, DHA)
Darbe girişimine karşı 15 Temmuz’da Türkiye’nin birçok kentinde olduğu gibi Antalya Cumhuriyet Meydanı’nda da başlatılan demokrasi nöbeti, dün gece birçok ünlünün katılımıyla Demokrasi Şöleni şeklinde devam etti. Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel, Muratpaşa Belediye Başkanı CHP’li Ümit Uysal, Konyaaltı Belediye Başkanı CHP’li Muhittin Böcek, Döşemealtı Belediye Başkanı CHP’li Turgay Genç, Kepez Belediye Başkanı Ak Partili Hakan Tütüncü,İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer, CHP İl Başkanı Semih Esen, ATSO Başkanı Davut Çetin, ATSO yönetim kurulu üyeleri, Antalyaspor yönetimi de halkla bir araya geldi.
ANTALYA’DA DARBE GIRISIMINI PROTESTO ETMEK AMACIYLA PEK COK UNLU SANATCIN IN KATILIMIYLA DUZENLENEN  DEMOKRASI SOLENINE ONBINLERCE KISI KATILDI. (FOTO: MEHMET CINAR/ANTALYA, DHA)
ÜNLÜLER ANTALYA’DA SAHNEDE

Geceye Mustafa Yıldızdoğan, Gezegen Mehmet, Vatan Şaşmaz, Ece Erken, Hopdedik Ayhan, Afrikalı Ali, Adem Metan, Ersin Düzen, Mustafa Ceceli, Bengü, Murat Dalkılıç, Alişan, Nihat Doğan, Kutsi, Berkay, Berdan Mardini, Sefa Doğanay, Doğuş, Ahmet Selçuk İlhan, İntizar, Serkan Kaya, Berksan, Davut Güloğlu gibi ünlü isimler katıldı.Ünlü sanatçılarla halkın buluştuğu demokrasi şöleninde, ilk olarak Bengü ‘Bir Başkadır Benim Memleketim’ şarkısını seslendirdi. Ardından ise Mustafa Yıldızdoğan ‘Türkiyem’ şarkısını söylerken, Mustafa Ceceli ile birlikte onbinler İstiklal Marşı’nı söyledi. Geceye katılan ünlü sanatçılar birer konuşma yaptı. Darbe girişiminde bulunanları ‘Hain, şerefsiz, vatan haini’ gibi ifadelerle eleştiren sanatçılar, birlik ve beraberlik vurgusunda bulundu.

15 TEMMUZ YENİ BİR MİLAT

Halka seslenen Vali Münir Karaloğlu, ay yıldızlı, al bayrağın gölgesinde muhteşem birlikteliğin, demokrasi nöbetinin devam ettiğini söyledi. Vali Karaloğlu, “İşte yeni Türkiye’nin çocukları bu meydanda, işte büyük Türkiye’nin gençleri bu meydanda. 15 Temmuz milletimiz için yeni bir milat olmuştur. Yeniden ayağa kalkmamızın, yeniden şahlanmamızın, yeniden dirilişimizin miladı olmuştur. Mübarek, hayırlı olsun. Sevgili milletim, siz üzerinize düşeni yaptınız, şimdi sıra bizde, devlette. Bizim görevimiz devletin kılcal damarlarına kadar sızmış hainleri bulup, cezalandırmak. Toplumun her kademesine sızmış hainleri bulup cezalandırmak. Hainlerin tedavisi var mı, hainler ancak cezalandırılabilirler” dedi.
ANTALYA’DA DARBE GIRISIMINI PROTESTO ETMEK AMACIYLA PEK COK UNLU SANATCIN IN KATILIMIYLA DUZENLENEN  DEMOKRASI SOLENINE ONBINLERCE KISI KATILDI. (FOTO: MEHMET CINAR/ANTALYA, DHA)
EN BÜYÜK KATILIMLI DEMOKRASİ ŞÖLENİ

Günlerdir bu meydanı sabahlara kadar boş bırakılmadığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise, “Demokrasi nöbetini her geçen gün daha da kalabalıkla yerine getirdiniz. Dosta düşmana gösterdiniz, ‘bizi bölemezler, ayıramazlar, darbe yapmak isteyenlere biz darbe yaparız’ dediniz. Türkiye’deki en büyük katılımla yapılan demokrasi şöleni Antalya’da gerçekleşiyor” dedi.

FETÖ’CÜ TERÖRİSTLERE GEREKEN DERSİ VERDİNİZ

Adnan Menderes’i hatırlatan Menderes Türel, “Menderes’i astılar, ama bu millet o zaman sokaklara dökülseydi, o zaman demokrasi nöbetini tutsaydı belki başaramayacaklardı. Astılar da ne oldu, bu ülkede bir Menderes gider bin Menderes gelir. Bunu herkes böyle bilsin. Menderes’i astılar, Özal’ı zehirlediler, ama siz, ‘biz demokrasi nöbetçileri olarak Recep Tayyip Erdoğan’ı yedirmedik, yedirmeyeceğiz’ dediniz. Bu milletin birliğine, beraberliğine düşman olan FETÖ’cü teröristlere gereken dersi siz verdiniz. Bu millet bir ve beraber olursa aşılamayacak engel yoktur” diye konuştu.

CUMHURİYET CADDESİ TRAFİĞE KAPATILDI

Antalya Cumhuriyet Meydanı, Demokrasi Şöleni nedeniyle tarihi günlerinden birini yaşarken, meydan hınca hınç doldu. Kalabalık, meydan dışına taşarken, Cumhuriyet Caddesi, Selekler Çarşısı önünden itibaren trafik polisleri tarafından ulaşıma kapatıldı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle