Hoşgeldiniz  

Antalya’da Coşkulu Kutlama

Semih Köken | 29 Ekim 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Antalya’da Coşkulu Kutlama

ANTALYA‘da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı‘nın 93’üncü yıldönümü törenle kutlandı. Törende 15 Temmuz’da darbe girişimi sırasında şehit düşen 241 kişinin adının yazılı olduğu ve Türk bayrağı logolu isimlikler öğrenciler tarafından taşındı. Şehit astsubay Ömer Halisdemir’in fotoğrafı ise en önde yer aldı.

Antalya’da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Vali Münir Karaloğlu, Garnizon Komutanı Piyade Albay Tahir Savran, Büyükşehir Belediye Başkanı AkPartili Menderes Türel valilik makamında tebrikleri kabulün ardından Cumhuriyet Meydanı’na geçti. Vali Karaloğlu, Garnizon Komutanı Albay Tahir Savran, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, askeri araca binerek kutlamalara katılan halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı meydandaki kutlamalara vatandaşın ilgisi büyük oldu. Törende 75’inci Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi‘nden Çiğil Ünsal ve Çağlayan Anadolu Lisesi‘nden Galip Can Özden şiir okudu.

Antalya’da düzenlenen G20 Liderler Zirvesi’nde ABD Başkanı Barack Obama, RusyaDevlet Başkanı Vladimir Putin gibi dünya liderlerini karşılayan öğrencilerin oluşturduğu Hanım Ömer Çağıran İlkokulu Halk Oyunları Ekibi, mehter takımı ve Yeniçeri kıyafetli öğrenciler çeşitli gösteriler sundu. Halk oyunları gösterileri sonrasında da sivil toplum örgütleri, okullar, asker, polis ve jandarma araçlarından oluşan resmigeçit töreni gerçekleşti.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ

Geçit töreninde 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşen 241 kişinin adının yazılı olduğu ve Türk bayrağı logolu isimlikler Türk bayrakları eşliğinde öğrenciler tarafından taşındı. 241 şehidin anısına düzenlenen geçit töreninde 15 Temmuz darbe girişiminin önlenmesinin mihenk taşlarından biri olan Şehit Ömer Halisdemir’in fotoğrafı en önde taşındı.

İNSANLIK TARİHİNİN EN ÖNEMLİ ESERİ

Cumhuriyet Meydanı’nda devam eden kutlamalarda Vali Münir Karaloğlu halka seslendi. Cumhuriyetin 93 yaşında, ilk günkü gibi genç, enerjik, diri ve görkemli olduğunu belirtenVali Karaloğlu, “Bugün cumhurun, hepimizin bayramı. Hep birlikte nice bayramlar diliyor, bayramınızı kutluyorum. Cumhuriyet, insanlık tarihinin en önemli eseridir. Cumhuriyetle birlikte insanlık soy, sop, hanedanlık, güç, büyüklük vesayetinden kurtulmuş, hür iradesiyle kendini yönetme hakkını kazanmıştır. Hakimiyetin sahibi ve referansı yalnızca millet olarak tanımlanmıştır. Belli bir süre bu hakimiyeti kullanmak için seçilenler sadece vekil, emanetçidir. Aslolan millettir, milletin iradesidir” dedi.

EN BÜYÜK DEVRİM

İnsanlığın cumhuriyete ulaşmak için dünyanın her tarafında çok bedeller ödediğini anlatan Karaloğlu, “Yüzbinlerce insanın kanı akmış, milyonlarca dram yaşanmıştır. Cumhuriyet binlerce yıllık emeğin eser insanlığın ortak değeridir. Bu uzun yoldaki duraklar arasında Patara, Roma, Atina, Paris, İstanbul ve Ankara vardır. Tabi ki Ankara‘da Cumhuriyet Meydanı vardır. 16 devlet kurmuş medeniyet yolculuğumuzda cumhuriyet bizim için nihai bir duraktır. 29 Ekim 1923’te cumhuriyeti ilan eden irade ülkenin dört bir köşesinden toplanmış, bu milleti temsil eden kahraman ve unvansız insanların iradesidir” dedi.

‘VATANDAŞLIK HER TÜRLÜ UNVANDAN ÜSTÜNDÜR’

Unvansız insanları büyük bir devrimci yapan liderin Gazi Mustafa Kemal olduğunu belirten Vali Münir Karaloğlu, “Bu liderlik ve vizyon nedeniyledir ki, sadece ilk cumhurbaşkanımız Atatürk olmuştur. Tarihimizin ayrılmaz bir parçası olarak cumhuriyetimizle birlikte bizimle yaşamaktadır. Cumhuriyetin bize kazandırdığı en büyük paye vatandaşlıktır. Vatandaşlık payesi her türlü unvandan, makamdan, koltuktan, apoletten üstündür. Unvanlarımız bir ihsanın eseri değil, milletin verdiği emanetlerdir” dedi.

Vali Karaloğlu’nun konuşmasının ardından tören sona erdi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle