Hoşgeldiniz  

Antalya’da, çocuk istismarı ile ilgili şikayet düştü

Semih Köken | 06 Mayıs 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Antalya’da, çocuk istismarı ile ilgili şikayet düştü

ANTALYA İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Tevke, okullarda çocuk istismarı ile ilgili şikayet sayısının düştüğünü söyledi.
ANTALYA OGRETMENEVI'NDE 6 SUBE MUDURU ILE BIRLIKTE GAZETECILERLE TANISMA TOPLANTISINDA BIR ARAYA GELEN IL MILLI EGITIM MUDUR VEKILI HASAN TEVKE, GUNDEME ILISKIN ACIKLAMALARDA BULUNDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Antalya Öğretmenevi’nde 6 şube müdürü ile birlikte gazetecilerle tanışma toplantısında bir araya gelen İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Tevke, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Müdürlük olarak ‘İhmal ve İstismara Yönelik Yaşam Becerileri Kazandırma’ adlı kitabı 80 ilin müdürlüklerine gönderdiklerini söyleyen Hasan Tevke, “Bu çocuk istismarı konusunda ciddi hazırlanmış bir kitap. Yeterli midir, hayır. Daha da geliştireceğiz. Bu kitap üzerinde daha çok çalışacağız” dedi.

Gazetelerde konuyla ilgili çıkan haberleri büyük üzüntü ile takip ettiklerini kaydeden Hasan Tevke, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Biz ihmal ve istismarla ilgili bütün okullarda öğrenci ve aileleri bilinçlendirme çalışması yaptık. Emniyet ve okul yöneticileri dediler ki, konu ile ilgili zaman zaman bir yükselmeden sonra düşüş yaşanır. Olayların tarihine baktığımız zaman, Manavgat’taki olay 1 yıl önce yaşanmış. Diğer olaylarda 7, 8, 15 yıl önceki olaylar. Hamdolsun yeni olay gelmiyor. Bu olmaz diye bir şey değil, olabilir de. Yeni olaylardaki ciddi düşüşte, eski olayların ifşa edilmesinin rolü var. Biz eğitimlerde çocuklarımıza kendilerine güvenmeleri gerektiğini, böyle bir şey olmuşsa anlatmalarını, o şahsın ifşa edilerek cezasının çekmesi gerektiğini, yaptığının yanına kar kalmamasını öğrettik. Geçmişteki olaylara baktığımız zaman bu konuda başarılı olduğumuzu ve şikayetlerin geldiğini gördük. Bu ne demek. Artık toplumumuz bu konuda bilinçlendi demek. Bu bizim il olarak yaptığımız çalışma, geçmiş olayların ortaya çıkarılması, yeni olayların da durması demek. Bu ciddi bir başarıdır.”

Çocuk istismarı ile ilgili şikayet sayısının oldukça düştüğüne dikkat çeken Hasan Tevke, “Bunu rakamla vermek doğru olmaz. Demek yaptığımız çalışma, gerekli bir çalışma imiş. Bu istismar sadece cinsel taciz değil, çocukların çalıştırılmasından tutun, sokakta oynamasını engelleyen faktörler, çocuğun sosyal hakları gibi çok geniş bir açılım. İnşallah bu projede daha büyük başarılara imza atacağımıza inanıyoruz” diye konuştu. Tevke, konunun sadece Antalya’nın değil, Türkiye’nin sorunu olduğunu belirterek, “Hangi olay olursa olsun, insan olarak çok sıkıntı çektiğim, buram buram terlediğim konular bunlar. Öyle bir haber okuduğumda insanlığımdan utandığım ve üzüldüğüm hadiseler. Gazetecinin bile haberi yazarken bilgisayarın başında yüreğinizin nasıl burkulduğunu hissediyorum” dedi.

TEOG konusunda ülke olarak profesyonelleştiklerini de kaydeden Hasan Tevke, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Sıfır hatayla TEOG’ları tamamladık. Antalya’da TEOG sınavlarında bir öğrencimiz hastanede, 8 öğrencimiz evlerinde sınava girdi. Bu öğrencilerimize hastanede ve evinde sınav hizmeti verdik. Şunu kesinlikle diyemeyiz, ‘sonradan telafi sınavına girsinler, şöyle olsun’ diyemeyiz. Bizim için Antalya’daki bütün öğrenciler son derece önemlidir. Biz bütün öğrencilerin, birebir eğitimi, sağlığı ve geleceğe hazırlanmasından mesulüz. Üzerimize ne düşerse de yapmaya hazırız ve yapacağız. Geçen yıl TEOG’a giren öğrenci sayımız 33 binin üzerindeyken bu yıl 31 bin 170 küsürlerde kaldı. Sayıları çıkardığım zaman 32 bin 500 civarında bir seviyede gidiyor, öğrenci sayılarımız. Nüfustaki düşüş, öğrenci artışımızdakinden çok yüksek değil.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle