Hoşgeldiniz  

Antalya’da binler yürüdü

Semih Köken | 20 Mayıs 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Antalya’da binler yürüdü

DİP AKBAYRAM KONSER VERDİ

Antalya’da düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Fener Alayı Cumhuriyet Meydanı’nda Edip Akbayram konseriyle sona erdi.

Akbayram’ı dinlemek için gelenler saatler öncesinden Cumhuriyet Meydanı’nı doldururken, polis yoğun güvenlik önlemleri aldı. Meydana çıkan her yol, her sokak polis bariyerleriyle çevrilirken, herkes aranarak içeri alındı.

Hınca hınç dolan meydanda konser öncesi konuşan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Türkiye’nin birçok noktasında güvenlik gerekçesiyle ulusal bayramların kutlanamadığını, yasak getirildiğini söyleyerek, Antalya’da gerçekleşen kutlamalar için İl Emniyet Müdürlüğü’ne teşekkür etti.

Konuşmanın ardından Edip Akbayram, ‘Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz’ şarkısıyla sahneye çıktı. On binlerin eşlik ettiği şarkının ardından Akbayram, kalabalığı, “Eşkıyaların olmadığı, ölümlerin yaşanmadığı bir Türkiye ve dünya özlemi” dileklerini ileterek selamdı. Bayramların, bir milletin en onurlu günlerinden biri olduğunu söyleyen Akbayram, “Bize bu onurlu bayramları armağan eden dünyanın en büyük devrimcisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e burada bir kez daha şükranlarımızı iletiyorum. Türkiye‘nin siyasi konjonktüründe zaman zaman bu Cumhuriyetle oyun oynayanlar oldu. Derslerini aldılar. Yine bu cumhuriyetle çok oynayanlar olursa, bu toplum, bu yurttaşlar, o dersi yine vereceklerdir” diye konuştu.

Akbayram, izleyicilerden birinin elinde tuttuğu dövizi gösterip, üzerindeki ‘İki ağacı yıkamadın, Cumhuriyeti mi yıkacaksın’ yazısını okudu.

Edip Akbayram konuşmasının ardından konserine ‘Bekle bizi İstanbul’ ‘Ben ölürsem akşamüstü ölürüm’ gibi klasikleşen parçalarıyla devam etti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle