Hoşgeldiniz  

Antalya’da 892 kamu personeli ihraç edildi; asker, dekan, polis, vali yardımcısı, milletvekili adayı…

Semih Köken | 02 Eylül 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Antalya’da 892 kamu personeli ihraç edildi; asker, dekan, polis, vali yardımcısı, milletvekili adayı…
FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle Antalya‘dan 892, Isparta‘dan 515, Burdur‘dan 200 veAfyonkarahisar‘dan 572 olmak üzere bölgedetoplam 2 bin 179 kamu personeli, meslekten ihraç edildi. Bu isimler arasında Antalya vali yardımcıları Mestan Yayman ve Bilal Çelik, Burdur eski valisi İbrahim Özçimen, Süleyman Demirel Üniversitesi eski Rektörü Hasan İbicioğlu, Akdeniz Üniversitesi’nden eski dekanlar Mehmet Bilal Arık ve Sadettin Sarı da bulunuyor.
FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle ihraç edilen öğretmen, asker, polis, akademisyen ve diğer kamu kurumlarındaki memurların tam isim listesi yayımlandı. 1 Eylül tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan ihraç listesinde, 50 bin 589 kamu personeli yer alıyor.
Antalya’da kamu görevinden ihraç edilen toplam 892 kişi arasında vali yardımcıları Bilal Çelik ve Mestan Yayman ile Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir ve Aksu Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Ak Parti’den milletvekili aday adayı da olan merkez valisi Veysel Dalmaz yer alıyor. Ayrıca 638 öğretmen, Antalya İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli 3 askeri personel ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görevli 164 kişi meslekten ihraç edildi.
Antalya’da Akdeniz Üniversitesi’nde ise 9’u profesör toplam 39 akademisyen ihraç edildi. Bu isimler arasında tutuklu İletişim Fakültesi eski dekanı Mehmet Bilal Arık, Güzel Sanatlar Fakültesi eski dekanı Sadettin Sarı, eski genel sekreter Bahadır Kerimoğlu da bulunuyor. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nden de 4’ü profesör 43 akademisyen ihraç edildi.

 

AFYONKARAHİSAR
Afyonkarahisar’da kamu görevinden ihraç edilen toplam 572 kişi arasında vali yardımcıları Kamil Kıcıroğlu, Musa Uslan ve Mehmet Yılmaz, Dazkırı Kaymakamı Muhammed Beşir Nursaçan bulunuyor. Ayrıca 432 öğretmen, İl Jandarma Komutanlığı’ndan bir askeri personel ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarından da toplam 83 kişi ihraç edildi. Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde ise 9’u profesör toplam 52 akademisyen ihraç edildi.

 

TUTUKLU ESKİ VALİ İHRAÇ EDİLDİ
Burdur’da kamu görevinden ihraç edilen 200 kişi arasında Burdur’un eski valisi ve tutuklu merkez Valisi İbrahim Özçimen, Çeltikçi Kaymakamı Ahmet Tahsin Onat ve Gölhisar Kaymakamı Muhammed Yasin Kırcı da bulunuyor. Ayrıca 141 öğretmen, 43 diğer kamu kurum ve kuruluşlarındaki personel, Burdur İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli 2 askeri personel ihraç edildi. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde ise toplam 9 akademisyen ihraç edildi.

 

ESKİ REKTÖR İHRAÇ EDİLDİ
Isparta’da kamu görevinden ihraç edilen toplam 515 kişi arasında vali yardımcısı Ramazan Altınok, Gelendost Kaymakamı İsmail Demir, Keçiborlu Kaymakamı Osman Dölek, Yenişarbademli Kaymakamı Sezer Sözen de bulunuyor. Ayrıca 379 öğretmen, diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görevli toplam 112 kişi ihraç edildi. Süleyman Demirel Üniversitesi’nde ise aralarında tutuklu eski rektör Hasan İbicioğlu’nun da bulunduğu 5’i profesör toplam 20 akademisyen ihraç edildi.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle