Hoşgeldiniz  

Antalya’da 30 yargı mensubundan 20’si adliyeye sevk edildi

Semih Köken | 20 Temmuz 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Antalya’da 30 yargı mensubundan 20’si adliyeye sevk edildi

DARBE girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Antalya’da gözaltına alınan 30 hakim ve savcıdan 20’si emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

ANTALYA'DA FETULLAHCI TEROR ORGUTU'NUN (FETO) DARBE GIRISIMINE ILISKIN SORUSTURMA KAPSAMINDA GOZALTINA ALINAN 30 HAKIM VE SAVCIDAN 20'SI EMNIYETTEKI ISLEMLERININ ARDINDAN ADLIYEYE SEVK EDILDI.(FOTO:BULENT TATOGULLARI/ANTALYA-DHA)

Darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Antalya’da gözaltına alınan 18 hakim ve 12 savcıdan 20’sinin sorguları tamamlandı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorguları tamamlanan yargı mensuplarından 20’si adliyeye sevk edildi. Savcı eşi V.K. ile birlikte gözaltına alınan kadın hakim Y.K.’nin, kucağında 2 yaşındaki oğluyla adliyeye getirilmesi dikkati çekti. Y.K.’nin oğlunu bırakacağı kimsesi olmadığı için yanında getirdiği kaydedildi.

Hakim ve savcılara ait silahlar da delil torbası içinde polislerce adliyeye getirildi. Geniş güvenlik önlemleri altında sevk edilen hakim ve savcılar, cumhuriyet savcılığında ifade vermeye başladı. Gözaltındaki 10 yargı mensubunun ise emniyetteki sorguları devam ediyor. Haklarında gözaltı kararı bulunan 14 hakim ve savcının aranmasına ise devam ediliyor.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle