Hoşgeldiniz  

Antalya ve Kemer de 29 hakim ve savcı tutuklandı

Semih Köken | 21 Temmuz 2016 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

Antalya ve Kemer de 29 hakim ve savcı tutuklandı

ANTALYA’da, darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 30 hakim ve savcıdan 29’u tutuklandı, 1 hakim ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ANTALYA'DA DARBE GIRISIMINE ILISKIN SORUSTURMA KAPSAMINDA GOZALTINA ALINAN 30 HAKIM VE SAVCIDAN 29'U TUTUKLANDI, 1 HAKIM ISE ADLI KONTROL SARTIYLA SERBEST BIRAKILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

Darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Antalya Adliyesi, Bölge İdare Mahkemesi ve Kemer Adliyesi’nde görev yaparken gözaltına alınan 19 hakim ve 11 savcı, Antalya Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki sorgularından sonra dün öğle saatlerinde adliyeye çıkarıldı. Savcılık sorguları tamamlanan yargı mensupları, saat 01.00’da sulh ceza hakimliğine sevk edildi. 30 hakim ve savcıdan 29’u tutuklanırken, 1 hakim ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

9 HAKİM VE SAVCI CEZAEVİNE KONULDU

Antalya’da, ‘FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olmak, cebir ve şiddet kullanarak anayasanın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye, bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek’ suçlarından tutuklanan 29 hakim ve savcının kimler olduğu, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açıklandı. Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, Antalya, Korkuteli ve Kemer adliyelerinde görevliyken gözaltına alınan, sonrasında ise tutuklanan 29 hakim ve savcı şunlar:

A.C., O.Ö., H.Y., F.A., Y.K., D.K., Ö.Ş., N.A., H.Y., M.G., B.E.D., Y.A., S.G., E.M., D.Z., A.B.D., A.D., V.K., O.D., O.A., K.Ü., G.A., A.K., M.K., S.A.T., S.D., Ö.D., O.Ç., M.E.G.

Tutuklanan yargı mensupları, Antalya Kapalı Ceza ve İnfaz kurumu’na gönderildi. Soruşturma kapsamında gözaltına alınıp Antalya 4. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen hakim D.Ç. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Açıklamada ayrıca, soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle