Hoşgeldiniz  

ANTALYA’DA 1 MAYIS COŞKUSU

SEMİH KÖKEN | 02 Mayıs 2015 | Antalya Haber, Gündem A- A+

Antalya’da ikinci kutlamayı DİSK, KESK, TMMOB ve TTB düzenledi.

Sendikalardan sivil toplum örgütlerine, çevrecilerden taraftar gruplarına, LGBTİ bireylere, aralarında CHP ve HDP’nin bulunduğu siyasi partilerden sosyalist hareketlere, gençlik örgütlerine her kesimden katılanlar, öğle saatlerinde Aydın Kanza Parkı’nda yaklaşık 20 bin kişi toplandı. ‘Emek, Demokrasi, Özgürlük, Eşitlik, Barış için Yaşasın 1 Mayıs”‘pankartı arkasında saat 13.30 sıralarında yürüyüş başladı.

Yürüyüşe geri dönüşüm işçileri ‘Siz bizi dışlayın biz sizi sevmeye devam edeceğiz’, ‘Antalya bize sahip çık’ dövizleri ve çöp toplama çuvallarıyla katılırken, yürüyüşün en ilgi çekici grubu Beşiktaş taraftar grubu Çarşı oldu. Che Guevara bayrakları, Taksim Gezi Parkı protestoları sırasında hayatını kaybedenlerin posterlerini taşıyan grup alana rengarenk meşaleleri ateşe vererek girdi.

Antalya’da 1 Mayıs kutlamalarına farklı toplum kesimlerinin talepleri yansıdı. Kadın örgütleri, LGBTİ bireyler, inşaat işçileri taleplerini, isteklerini taşıdıkları dövizlere, pankartlarına yansıtırken Kaleiçi Bar İşçileri isimli grup ‘Biranın fıstığına, rakının balığına, işçinin emeğine dokunma’ pankartı ve ‘Bira beleş olsa dünya yerinden oynar’ sloganlarıyla destek buldu.

1 Mayıs’ta Soma’da hayatını kaybeden madenciler de unutulmadı. Çok sayıda grup madenci baretleriyle ‘Soma’yı unutmadık’ mesajı verdi.

Antalya’daki kutlamalarda CHP, kalabalık bir katılım sağlarken, Antalya milletvekili adayları Çetin Osman Budak, Mustafa Akaydın ve Devrim Kök de kutlamalara katıldı. HDP’nin milletvekili adaylardı da yöresel kıyafetlerle yürüyen parti kortejiyle kutlamada yerlerini aldı.

Antalya’da sakin geçen 1 Mayıs kutlamaları Cumhuriyet Meydanı’nda Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde çekilen halayların ardından sona erdi.


Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle