Hoşgeldiniz  

Antalya Turizminin Kalbi Berlin’de Atıyor

Semih Köken | 09 Mart 2017 | Antalya Haber, Gündem A- A+

Antalya Turizminin Kalbi Berlin’de Atıyor

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) heyeti, dünyanın en önemli turizm fuarı olan Uluslararası Berlin Turizm Borsası Fuarına (ITB) katılarak turizmcilere moral verdi.

ntalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) heyeti, dünyanın en önemli turizm fuarı olan Uluslararası Berlin Turizm Borsası Fuarına (ITB) katılarak turizmcilere moral verdi. Fuarda ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin’e, Meclis Başkanı Süleyman Özer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yusuf Hacısüleyman, Yönetim Kurulu üyeleri Ethem Tayfun Kavukçu ve Ayhan Kızılsavaş eşlik etti.

Fuarı değerlendiren ATSO Başkanı Davut Çetin, “ITB Berlin, her sene turizm trendlerinin ve Almanya pazarına dair sinyallerin görülebildiği önemli bir platform. Biz de Antalya Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu fuara büyük önem veriyoruz. Halihazırda, Antalya’dan yaklaşık 2 bin turizm profesyoneli Berlin’de tanıtım çalışması yapıyor. Biz, oda olarak bu etkinliği bir imaj çalışması yönüyle de ele alıyoruz. Burada harcanan yoğun mesainin, kurulan bağlantıların mutlaka olumlu etkileri olacaktır. Almanya-Türkiye ilişkilerinde son dönemde çalkantılar yaşıyoruz. Hem Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nun hem de Kültür ve Turizm Bakanımız Nabi Avcı’nın bu fuara bizzat katılmaları sektör temsilcilerine moral ve motivasyon verdi. İki ülke arasında yaşanan politik gerginliğin ılımlı mesajlar ile bir şekilde sona ereceğine inanıyoruz” dedi.

“Türk-Alman dostluğunun tarihi geçmişi var ”

Türk-Alman dostluğunun tarihi geçmişinin olduğunu ve çok sayıda Türk kökenli insanının Almanya’da yaşadığını hatırlatan Çetin, yine çok sayıda Alman vatandaşının da Antalya’da ikamet ettiğini kaydetti. Çetin, “Almanya, ülke olarak en güçlü ticari partnerimizden birisi. İki ülke arasındaki sorunların en kısa zamanda düzeleceğine inanıyoruz. Turizm sektörü, yapısı itibariyle ülkeler ve kültürler arası sınırları kaldıran bir özelliğe sahip. Fuarın son iki günü Alman halkına açık olacak. İnanıyorum ki burada da Alman dostlarımız, Türkiye’ye yoğun ilgi göstereceklerdir. ITB Berlin’in de iki ülke arasındaki dostluğun güçlenmesine vesile olmasını diliyorum. Diğer taraftan önümüzdeki sezona dair Almanya pazarındaki sinyallere baktığımızda; son dakika rezervasyonları yine önemli olacak gibi görünüyor. Çünkü sektör, gelişmelerden çok hızlı etkileniyor. Alman dostlarımızı, Almanya’da yaşayan vatandaşlarımızı önümüzdeki sezon kentimize bekliyoruz” ifadelerini kaydetti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle