Hoşgeldiniz  

Antalya Porto Bello Hotel’de ‘fizik’ konuşuldu FİZİK ÖĞRETMENLERİ ANTALYA’DA BULUŞTU

Semih Köken | 04 Şubat 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Antalya Porto Bello Hotel’de ‘fizik’ konuşuldu FİZİK ÖĞRETMENLERİ ANTALYA’DA BULUŞTU

Akdeniz Bilim Derneği tarafından Türkiye’nin dört bir yanından gelen Fizik Öğretmenlerinin katıldığı “1.Türkiye Fizik Öğretmenleri Zümresi Çalıştay”ı sona erdi. Konyaaltı Porto Bello Hotel’de düzenlenen Çalıştay’a Türkiye’nin çeşitli illerinden değişik seviyede ve türdeki okullarından gelen 17 ilden 24 fizik öğretmeni katıldı. Çalıştay, Akdeniz Bilim Derneği Başkanı Erdal Korkmaz ve Şerif Özer’in moderatörlüğünde gerçekleştirilirken, katılımcılar hem görüş alışverişinde bulundular hem de bilgi ve tecrübelerini paylaştılar. Akdeniz Bilim Derneği Başkanı Erdal Korkmaz yaptığı konuşmasında, amaçlarının ülkemizde çeşitli okullarda görev yapan Fizik Öğretmenlerinin bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunmak, yenilikler ve gelişmeleri konuşmak ve dünyadaki son gelişmeleri birbirlerine aktarmak olduğunu söyledi. Katılımın da öneminde dikkat çeken korkmaz, bundan sonra ki yıllarda çalıştayın genişleyerek büyüyeceğini söyledi.

CERN’de neler oluyor?

Çalıştay konuşmacılarından Fizik Eğitimi duayenlerinden ve Palme yayınlarının editörü ve sektörün ileri gelenlerinden Cemil Ayan bilgi ve tecrübelerini katılımcılar ile paylaşırken,  İsviçre CERN de aralıklarla 20 yıl çalışmış genç yaşta profesör olmuş , halen Çukurova Üniversitesi Fen Fakültesinde akademisyen olan Prof.Dr. Aysel Kayış Topaksu ise “CERN’de neler oluyor?” başlıklı bir sunum yaptı. Topaksu, sunumunda CERN de yapılan çalışmalar ve CERN in işleyişi hakkında bilgiler verip, atomaltı parçacıklar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Okullarda gözlemevi kurulması ile ilgili bilgiler aktarıldı

Denizlide Fizik öğretmeni olarak görev yapan Tahsin Demirciler ise Çalıştay’da okullarda gözlemevi kurulması ile ilgili bilgiler verirken, halen Saklıkent te kurulu bulunan TUG (Tübitak Ulusal Gözlemevi) da görevli bir astronom olan Kadir Uluç, TUG ile ilgili olarak genel işleyiş hakkında bilgilendirmeler yapıp, astronomi ve gökyüzü gözlemleri ile ilgili çeşitli bilgileri katılımcılar ile paylaştı.

Fizik Öğretmenlerinden, Kerem Akak,  Fizikte kavram yanılgıları isimli bir sunum gerçekleştirirken, bu sunum çalıştayın en verimli çalışmalarından birisi olarak göze çarptı. . Bu programda Son zamanlarda Fizik öğretmenlerinin arasında tartışma konusu olan bazı sorular katılımcılar arasında dernek başkanı Erdal Korkmaz’ın moderatörlüğünde tartışıldı. Kemal Gülpınar, da şekilde kavram yanılgıları üzerine bilgilendirmelerde bulundu.

Teknoloji ve internetin Fizik öğretmenleri arasında kullanımı

                Fizik öğretmeni ve Milli Eğitim Bakanlığı Bilim Danışmanı olan M.Fatih Yılmaz, Teknoloji ve internetin Fizik öğretmenleri arasında kullanımı verdiği bilgilerin yansımasını anlatırken, yine Milli Eğitim Bakanlığı Bilim Danışmanı olan Fizik Öğretmeni Ahmet Acar’da Türkiye’de ve yurtdışında yapılan Bilimsel Araştırma projeleri hakkında bilgilendirme sunumu yaptı.Halil ÖNCÜ

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle