Hoşgeldiniz  

Antalya Piyano Festivali Zhang Zuo konseriyle başlayacak

Semih Köken | 20 Eylül 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Antalya Piyano Festivali Zhang Zuo konseriyle başlayacak

ANTALYA Uluslararası Piyano Festivali, müziğin önemli ismi Zhang Zuo’nun yarın vereceği konserle başlayacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, klasik müzik ve piyanoda dünya çapında sanatçıları ağırlayacaklarını vurguladı.

ANTALYA ULUSLARARASI PIYANO FESTIVALI, MUZIGIN ONEMLI ISMI ZHANG ZUO'NUN YARIN VERECEGI KONSERLE BASLAYACAK. BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI MENDERES TUREL, KLASIK MUZIK VE PIYANODA DUNYA CAPINDA SANATCILARI AGIRLAYACAKLARINI VURGULADI.(FOTO:HASAN DEMIRBAS/ANTALYA-DHA)

Bu yıl 17’ncisi düzenlenecek Antalya Uluslararası Piyano Festivali, yarın açılış konseriyle başlayacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve festivalin sanat yönetmeni orkestra şefi Gürer Aykal, Akra Barut Otel’de basın toplantısı düzenledi. Başkan Menderes Türel, Antalya’nın yeniden müzikte çok önemli konserlere ev sahipliği yapacağını söyledi. Önemli yıldızları Antalya’da görmekten onur duyduğunu belirten Türel, Expo 2016 Antalya dolayısıyla çok önemli yıldızları ağırladıklarını, şimdi de Expo Kongre Merkezi’nde klasik müzik ve piyanoda dünya çapında sanatçıları izleyiciyle buluşturacaklarını vurguladı.

SANATTA PERDE KAPANMAZ

Terör ve 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle çok üzücü günler yaşadıklarını anlatan Türel, zorluklara rağmen piyano festivalinin 17’nci yılına yakışan görkeme kavuştuğunu söyledi. “Sanatta perde kapanmaz” diyen Türel, terör eylemleriyle zor bir süreç yaşanmasına rağmen güçlü kadroyla festivali düzenleyeceklerini söyledi.

ÇOK ÖNEMLİ KONSERLER VERECEK

İtalya, Singapur, İspanya, Çin’den çok önemli isimlerin konser vereceğini aktaran Türel, şöyle devam etti:

“Piyano Festivali bütün prestijiyle yoluna devam ediyor. Film Festivali’nin 53’üncü yılıyla övünürken Piyano Festivali’ni 17’nci yılına ulaştırmanın gururunu yaşıyoruz. Festivalin 1999 yılında açılışını yapan Bekir Kumbul başkana teşekkür ediyorum. Biz de bu organizasyonu uluslararası alana taşıdık.”

“BİR TAŞLA İKİ KUŞ”
ANTALYA ULUSLARARASI PIYANO FESTIVALI, MUZIGIN ONEMLI ISMI ZHANG ZUO'NUN YARIN VERECEGI KONSERLE BASLAYACAK. BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI MENDERES TUREL, KLASIK MUZIK VE PIYANODA DUNYA CAPINDA SANATCILARI AGIRLAYACAKLARINI VURGULADI.(FOTO:HASAN DEMIRBAS/ANTALYA-DHA)
Bütün konserlerin Expo’da düzenleneceğini aktaran Başkan Türel, Piyano Festivali’ni Expo’ya taşıyarak bir taşla iki kuş vurmak istediklerini kaydetti. Medyanın ve halkın festivallere sahip çıktıkça Antalya’nın kalkınmasını sağladığını dile getiren Türel, “Küçük ayrıntılara takılı kalmak Antalya’ya verilecek en büyük zarardır” dedi.

TARIK AKAN’A RAHMET

Amatör piyanist olarak piyanoya başladığı günü unutamadığını vurgulayan Türel, çocuk ve gençlerin bu festivali izlerken sanata yönelmeleri durumunda amaçlarına ulaşmış olacaklarını söyledi. Hayatını kaybeden sanatçı Tarık Akan’a Allah’tan rahmet dileyen Türel, Akan’ın erken kaybının üzücü olduğunu belirtti.

KONSERLER 3 BİN 900 KİŞİLİK SALONDA

Festivalin sanat yönetmenliğini yapan orkestra şefi Gürer Aykal da bütün konser programlarında seçilen eserlerin herkesin dinleyebileceği tarzda olduğunu söyledi. 3 bin 900 kişilik salonda konserler vereceklerini kaydeden Aykal, “Bu konserlerle daha çok seyirciye ulaşacağız” dedi.

Festivalde yer alan sanatçıların çok önemli isimler olduğunu aktaran Aykal, saat 21.30’da ilk konseri verecek Zhang Zuo’nun dünya çapında bir sanatçı olduğunu dile getirdi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle