Hoşgeldiniz  

Antalya kişi başı araçta lider

Semih Köken | 27 Ekim 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Antalya kişi başı araçta lider

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya’nın kişi başına düşen araç sayısı bakımından birinci sırada yer aldığını söyledi.

Yörük Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (YÖRSİAD) Porto Bello Otel’de düzenlenen ekim ayı toplantısına Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, eşi Ebru Türel ile birlikte katıldı. Menderes Türel, bu senenin Antalya ve Türkiye için zor bir yıl olduğunu söyledi. Son bir yılda 12 büyük sıkıntı yaşandığını belirten Türel, “Geleceğe umutla bakmalıyız. Turizmde geçen yıla göre yüzde 23’lük bir kayıp var. Ancak yine geçen seneye oranla Antalya’da yüzde 9’luk artan araç satışı var. Bu yıl 43 bin konut satışı oldu. Bu millet demokrasiye sahip çıktığı gibi ekonomisine de sahip çıkıyor. Türkiye yoluna emin adımlarla devam ediyor” dedi.

ANTALYA LİDER

Başkan Türel, umudunu kaybedenlerin geleceğini kaybedeceğini dile getirerek, ekonomik büyüklükte Antalya’nın 4 ile 5 arasında yerinin değiştiğini söyledi. Nüfus itibariyle Antalya’nın Türkiye’nin beşinci sırada yer alan ili olduğunu belirten Menderes Türel, kişi başına düşen araç sayısında Antalya’nın lider konumda olduğunu aktardı. Türel, “Antalya’yı vizyon projelerle marka şehir tanımına layık hale getirmeliyiz. Bu da yatırımlarla olur” dedi. Toplantıda Büyükşehir Belediyesi’nin projelerini de anlatan Türel, derneğe yeni üye olanlara rozetlerini taktı.

YÖRSİAD BAŞKANI BEKEN

YÖRSİAD Başkanı Semih Beken de Uluslararası Antalya Film Festivali’nin başarıyla tamamlanmasından memnuniyet duyduğunu söyledi. Bu tür etkinliklerin iş adamları olarak kendilerine olumlu yansıdığını belirten Beken, “Şehrimiz yaşam ve sanayi anlamında büyük bir ivme kazandı. Ekonominin de başkenti olsun istiyoruz. Antalya’da uluslararası ekonomik forum düzenlemeyi istiyoruz” dedi.

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle