Hoşgeldiniz  

Antalya, Kent Müzesi’ne kavuşuyor

Semih Köken | 17 Şubat 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Antalya, Kent Müzesi’ne kavuşuyor

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi tarafından Karaalioğlu Parkı, Atatürk Spor Salonu, Atatürk Stadyumu ve Büyükşehir Belediyesi hizmet alanına yapılacak Kent Müzesi, Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde tanıtılacak.
Antalya, kentlilik, tarih bilincinin geliştirilmesine ve yaygınlaştırılmasına katkıda bulunarak eğitim, iletişim, araştırma ve kültür merkezi olarak hizmet verecek Kent Müzesi’ne kavuşuyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Karaalioğlu Parkı, Atatürk Spor Salonu, Atatürk Stadyumu ve Büyükşehir Belediyesi hizmet alanına Kent Müzesi yapılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kent Konseyi’nin ortak çalışmalarıyla hazırlanan Kent Müzesi Projesi’ni 19 Şubat Cuma günü saat 17.00’de Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde tanıtacak.

KENT MÜZESİ GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR

Proje, Büyükşehir Başkanlık Binası, Kapalı Spor Salonu ve Atatürk Stadyumu alanıyla açık kent müzesi projesi olarak ortaya konulacak. Mevcut belediye binasının bulunduğu alandaki barakalar temizlenerek, Antalya merkezinde daha büyük bir park, yeşil alan ve yeni bir cazibe merkezi meydana getirilecek.

KARAALİOĞLU PARKI GENİŞLİYOR

Atatürk Stadyumu da bu proje çerçevesinde bir bütün olarak değerlendirilecek. Eski stadyumun kapalı tribün bölümü yıkılarak Karaalioğlu Parkı ile birleştirilecek ve halka açık bir park olarak düzenlenecek. Stadyumun yıkıldığı alanda, konser gibi etkinlikler için maraton tribünü korunacak şekilde proje gerçekleştirilecek. Maraton tribünü alanında yeni bir imalat yapılmazken, depreme yönelik güçlendirme çalışmaları yapılacak.

DOĞAL VE KÜLTÜREL DEĞERLER SAPTANACAK

Kent Müzesi hayata geçtiğinde, Antalya’nın doğal ve kültürel değerlerinin yanı sıra tarihini yansıtan öncelikli malzemeler saptanacak. Toplanıp, kataloglanarak onarılan eserler, uygun koşullarda korunma altına alınarak sergilenecek. Gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili yayımlar yapılarak kurslar, yarışmalar, toplantılar ve kültür geziler düzenlenecek.DHA

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle