Hoşgeldiniz  

Antalya istihdam artışında lider

Semih Köken | 05 Temmuz 2022 | Gündem, Kemer Güncel, Turizm A- A+

Antalya istihdam artışında lider

ANTALYA, (DHA) – ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, SGK Nisan ayı verilerine göre Antalya’nın toplam istihdamda yüzde 11,36, ücretli çalışan istihdamında yüzde 15,16 yıllık artışla Türkiye’de ilk sırada yer aldığını belirtti.

 

ATSO Başkanı Davut Çetin, Antalya’nın iki yıllık kaybın ardından turizm sezonu başlamadan güçlü bir toparlanma sürecine girdiğini söyledi. Bu olumlu gelişmenin maliyet artışları ve iç piyasada durgunluk gibi faktörler nedeniyle sekteye uğramamasını bayram ve yüksek sezon canlılığının bütün sektörlere ve büyük, küçük bütün işletmelere faydalı olmasını dilediğini aktaran Davut Çetin, şöyle konuştu:

 

“SGK Nisan ayı kayıtlı istihdam verilerine göre Antalya toplam istihdamda yüzde 11,36, ücretli çalışan istihdamında yüzde 15,16 yıllık artışla Türkiye’de ilk sırayı almıştır.

 

Kişi sayısı olarak en fazla istihdam artışı İstanbul’da gerçekleşirken Antalya, Ankara, İzmir, Bursa gibi büyük illeri geçerek ikinci sırada yer almıştır.

 

SGK’ya kayıtlı toplam çalışan (işveren, esnaf, ücretli çalışan ve memur) sayısı Nisan 2022 itibariyle Türkiye genelinde yüzde 3,16 artmış, 766 bin istihdam artışının 241 bini İstanbul, 94 bini Antalya tarafından gerçekleştirilmiştir. Antalya artış oranında birinci, mutlak değişimde ikinci sırada yer almıştır. Ankara’da toplam kayıtlı istihdamda azalma olmuştur.

 

Ücretli çalışan sayısında yıllık artış ise yüzde 3,87 oranında olurken Antalya yüzde 15,16 oranıyla ilk sırada yer almıştır. Türkiye genelindeki 611 bin kişilik artışın 166 bini İstanbul, 85 bini Antalya tarafından gerçekleştirilmiştir.

 

Antalya’da hızlı istihdam artışının bir nedeni Covid-19 pandemi etkisiyle 2020 ve 2021 yıllarında yaşanan istihdam kayıplarıdır. İlimiz iki yıllık kaybın ardından turizm sezonu başlamadan güçlü bir toparlanma sürecine girmiştir.

 

Bu olumlu gelişmenin maliyet artışları ve iç piyasada durgunluk gibi faktörler nedeniyle sekteye uğramamasını bayram ve yüksek sezon canlılığının bütün sektörlerimize ve büyük, küçük bütün işletmelerimize faydalı olmasını diliyorum.”

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle