Hoşgeldiniz  

ANTALYA GAZETECİLER CEMİYETİ’NİN BAHÇE DUVARI SANAT ESERİNE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Semih Köken | 03 Kasım 2022 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Turizm A- A+

ANTALYA GAZETECİLER CEMİYETİ’NİN BAHÇE DUVARI SANAT ESERİNE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Antalya Gazeteciler Cemiyeti, AGC ve Antalya Olgunlaşma Enstitüsü binalarının ortak kullanım alanındaki bahçe duvarı sanat eserine dönüştürüldü. 26 metre uzunluğundaki bahçe duvarı Atık sanat duvarı haline getirildi.

AGC ve Antalya Olgunlaşma Enstitüsü binalarının ortak kullanımındaki bahçe duvarı sanatı eserine dönüştürüldü. 26 metre uzunluğundaki bahçe duvarı ‘Burası Bizim Evimiz, Bizim Duvarımız’ anlayışıyla atık seramik ve camlardan ‘Atık Sanat Duvarı’ haline getirildi. Duvarın açılı kurdele kesimiyle yapılırken açılışa Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, Antalya Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Emine Erkal ve AGC Başkanı İdris Taş katıldı.

Seramik ve cam sanatçılarından oluşan ekibin yaklaşık 1 ay süren çalışmasıyla tamamlanan duvarda, mozaik tekniği kullanıldı. Antalya Olgunlaşma Enstitüsü Seramik ve Cam Teknolojisi Bölüm Şefi ile 1 öğretmenin yanı sıra 4’ü cam, 3’ü seramik olmak üzere 7 usta öğretici eşliğinde 3 bin 500 parça atık seramik ve camlar sanata dönüştürülerek hem çevre korundu hem ekonomiye katkı sağlandı. Açılışta konuşma yapan, Antalya Valisi Ersin Yazıcı projeyi desteklediğini ve önemsediğini belirterek, “Atıklarımızın havamıza olumsuz bir etki oluşturmadan geri dönüştürülmesi lazım. Burada bunun sanatla buluşan bir örneğini görüyoruz” şeklinde konuştu.

TAŞ 1 AYDA HAYATA GEÇİRİLDİ

AGC başkanı İdris Taş yaptığı konuşmasında Atık Sanat Duvarı’nın Olgunlaşma Enstitüsü Sanatçıları ile 1 ayda hayata geçirildiğini ve belki de dünyada bir ilk olduğunu sözlerine ekledi.

Enstitüsü Müdürü Emine Erkal proje hakkında bilgiler verirken, açılış konuşmaları sonrası AGC Başkanı İdris Taş, Vali Ersin Yazıcı ve İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan’a duvarda yer alan ve atıklardan yapılan sanat eserleri takdim etti. Tören kurdele kesimiyle son buldu. 

FOTOĞRAF Sezen Turhan

konyaltıhaber

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle