Hoşgeldiniz  

Antalya Emni·yet Müdürlüğünden Dolandırıcılık Uyarısı

Semih Köken | 14 Aralık 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Antalya Emni·yet Müdürlüğünden Dolandırıcılık Uyarısı

Antalya‘da çeşitli resmi kuruluşların adı kullanılarak vatandaşların, Halep’e yardım adı altında dolandırılmaya çalışıldığı belirtildi.

Antalya Emni·yet Müdürlüğünden, “Halep’e yardım toplama adı altında dolandırıcılık olaylarına dikkat” başlığıyla yapılan yazılı açıklamada, son dönemde Halep’te meydana gelen olaylarla ilgili Türkiye genelinde çeşitli sivil toplum kuruluşlarınca ilgili makamların bilgisi ve izni dahilinde yardım toplama faaliyetleri yürütüldüğü hatırlatıldı.

Antalya’da ise şu ana kadar Halep’le ilgili olarak herhangi bir kişi ya da kuruluşun yardım toplama izin talebi olmadığının belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Ancak başta İl Müftülüğü olmak üzere çeşitli resmi kuruluşların adı kullanılarak vatandaşlarımızdan, telefonla aranmak suretiyle banka hesap numaraları verilerek yardım talebinde bulunulduğu yönünde bilgiler elde edilmiş olup, gündemde olan böyle bir konu üzerinden vatandaşlarımızın dolandırılmaya çalışıldığı anlaşılmıştır.”

Yetkili makamdan usulünce izin alınmaksızın yürütülecek her türlü yardım toplama faaliyetinin suç sayıldığı ve adli kovuşturma konusu yapılacağının hükme bağlandığı hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Her fırsatı istismar eden dolandırıcılara karşı fırsat verilmemelidir. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için yardım toplama adı altında gelecek telefon çağrılarına hiçbir şekilde itibar edilmemelidir. Böyle bir durumda da yakın kolluk kuvvetlerine doğrudan ya da 112’yi arayarak başvuruda bulunulmalıdır.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle