Hoşgeldiniz  

Antalya Cumhuriyet Başsavcısı değişti

Semih Köken | 06 Haziran 2016 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Oteller, Siyaset, Turizm, Yaşam A- A+

Antalya Cumhuriyet Başsavcısı değişti

HÂKİMLER ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) kararnamesiyle Antalya Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Bağcı, Yargıtay savcılığına atanırken, yerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz getirildi.

HSYK Birinci Dairesi tarafından Adli ve İdari yargı kararnamesi ile hakim ve savcıların atamaları yapıldı. Bu çerçevede HSYK Birinci Dairesi tarafından 3,228 hakim ve savcının ataması adli yargı kararnamesi ile, 518 hakim ve savcının ataması ise idari yargı kararnamesi ile gerçekleşti. Böylelikle toplam 3,746 hakim ve savcının görev yerleri değişmiş oldu.

HSYK’nın 5 Haziran 2016 tarihli kararnamesiyle Antalya Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Bağcı, Yargıtay savcılığına atanırken yerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz getirildi. Daha önce Gebze’de 10 yıl Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapan İbrahim Bağcı, Ocak 2014’te Denizli Cumhuriyet Başsavcılığına atandı. Aynı kararnameyle Denizli Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Alkan ise Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına atandı. Ancak kanser tedavisi gören İsmail Alkan, sağlık sorunları nedeniyle Denizli’de kalınca, Bağcı Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına atanmıştı.

HSYK kararnamesiyle Serik Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Murat Serdar Nizamoğlu Erzurum Cumhuriyet Savcılığına, hakimler Ersin Tursun Tunceli Ağır Ceza Başkanlığı’na, Ulviye Müjde Tursun Tunceli hakimliğine, Tülün Özbek Kayseri hakimliğine, Halis Karatomas ve Ebru Bilir Sarı İstanbul hakimliğine, Necip Sarı İstanbul Cumhuriyet Savcılığına, Kemal Çavdar ise Adana hakimliğine atandı.

Karabük Cumhuriyet Savcısı Harun Karahan, Serik Cumhuriyet Başsavcılığına, Germencik hakimi Seda Demirci ise Serik hakimliğine atandı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle