Hoşgeldiniz  

Antalya Barosu Başkanı’ndan ‘hukuk’ tepkisi

Semih Köken | 05 Nisan 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Antalya Barosu Başkanı’ndan ‘hukuk’ tepkisi

ANTALYA’da bir avukata ters kelepçe vurulmasıyla ilgili yaptığı açıklama nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı, “Hukuk devletin, iktidarın bir sopası olarak, Demoklesin kılıcı gibi başımızın üzerinde tutulmaya devam ediliyor” dedi.
5 NISAN AVUKATLAR GUNU NEDENIYLE ANTALYA ADLIYESI BAHCESINDEKI ATATURK ANITINA AVUKATLARLA BIRLIKTE CELENK SUNUP 1 DAKIKALIK SAYGI DURUSUNDA BULUNDU.(FOTO:MUSTAFA KOZAK/ANTALYA-DHA)
5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle Antalya Adliyesi bahçesindeki Atatürk anıtına avukatlarla birlikte çelenk sunup 1 dakikalık saygı duruşunda bulunan Alper Tunga Bacanlı, ülkede adı konulmamış bir iç savaş yaşandığını iddia etti. Ülkenin yoğun terör ortamı içinde olduğunu ve komşularla da savaş halinde olduğunu öne süren Bacanlı şöyle konuştu:
5 NISAN AVUKATLAR GUNU NEDENIYLE ANTALYA ADLIYESI BAHCESINDEKI ATATURK ANITINA AVUKATLARLA BIRLIKTE CELENK SUNUP 1 DAKIKALIK SAYGI DURUSUNDA BULUNAN ALPER TUNGA BACANLI, ULKEDE ADI KONULMAMIS BIR IC SAVAS YASANDIGINI IDDIA ETTI.(FOTO:MUSTAFA KOZAK/ANTALYA-DHA)
“Ülkemizin hiç bulaşmaması gereken kirli savaşlara, kirli siyasetlere, binlerce TIR silah göndermek suretiyle bugün maalesef ülkemizin başkentinde bombalar patlıyor. Türkiye’nin Pentagon’unda Genelkurmay’ın, TBMM’nin, Hava Kuvvetleri’nin, Deniz Kuvvetleri’nin olduğu Ankara’nın merkezinde yüzlerce canımızı yitirdik. Yitirmeye de devam ediyoruz. Maalesef şehitlerimize üzülmekten çok, gazilerimiz için kahrolmaktan çok, sayılarını konuşur hale geldik.”

‘HUKUK, İKTİDARIN SOPASI GİBİ’

Ülkenin içinde bulunduğu durum itibarıyla avukatlar günü bir yana, insanların kendi doğum günlerini bile kutlamaktan uzaklaştığını söyleyen Bacanlı, “Biz Antalya Barosu yönetim kurulu olarak bu sene eğlenceye dönük bütün etkinliklerimizi iptal ettik” dedi.

Konuşmasında hukuk eliyle hukuksal cinayetler işlendiğini öne süren Bacanlı, avukatların mesleki azmi, kararlılığını ve savunma cesaretini yitirmemesi gerektiğini söyledi. Hukuk cinayetleri nedeniyle insanların mağdur edilmeye devam edildiğini savunan Bacanlı, “Hukuk; devletin, iktidarın bir sopası olarak, Demoklesin kılıcı gibi başımızın üzerinde tutulmaya devam ediliyor” değerlendirmesinde bulundu.

‘BUNLAR SUSAR ZANNEDİYORLAR’

Bir süre önce Antalya Emniyet Müdürlüğü KOM Şube’de bir avukatın yere yatırılarak ters kelepçe takılmasına gösterdiği tepki nedeniyle hakkında soruşturma açıldığını da hatırlatan Bacanlı, şöyle devam etti:

“Avukatlar günü hediyesi olarak sayın bakanlık, dün soruşturma yazısını gönderdi. Olay sadece basın açıklamasından ibarettir. ‘Bunlar eleştirirse, bunlar konuşursa, dik durursa, tavır gösterirse, biz de bunlar hakkında soruşturma açarız. Bunlar da susar’ zannediyorlar. Çok yanılıyorlar. Antalya Barosu bu dik tavrını her zaman sürdürecektir.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle