Hoşgeldiniz  

ANSİAD’dan ATB’ye ziyaret

Semih Köken | 09 Mart 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

ANSİAD’dan ATB’ye ziyaret

ANTALYA Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Erdoğan, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır’ı ziyaret etti. ATB Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kayan’ın da bulunduğu ziyarette Antalya’nın ekonomisi değerlendirildi.

ANSİAD Başkanı Abdullah Erdoğan, Rusya krizinin ardından Antalya tarımı ve turizminin finansal darboğaza girdiğini belirterek, bunun bu iki sektöre tedarikçilik yapan diğer sektörleri de zincirleme olarak etkilediğine dikkat çekti. Erdoğan, “Bu finans darlığı zincirleme olarak mobilyacısından inşaatçısına kadar hepimizi etkiliyor. Bu etkileşimden kurtulmak için önlemler bir an önce alınmalı. Tarıma, turizme müşteri bulmak kadar finansal olarak da insanları rahatlatacak önlemlerin alınması gerekiyor. Bu ortamda en büyük sıkıntı finansta. Bunun acilen çözülmesi gerekiyor” diye konuştu.

ATB Başkanı Ali Çandır da ANSİAD’ın yeni yönetimine başarılar dilerken, ziyaretleri nedeniyle teşekkür etti. Tarım ve turizmin Antalya’nın güçlü sektörleri olduğunu belirten Çandır, son dönemde yaşanan Rusya sorununun bu iki ana sektörü etkilediğini vurguladı. Tarım ve turizme para girmeyince inşaatından mobilyacısına kadar birçok sektörün finans sıkıntısı çektiğini kaydeden Çandır, “Tarım ve turizmi çıkmazdan kurtaramazsak domino etkisiyle tüm sektörler etkilenir” dedi. Antalya’nın onlarca kriz atlattığını, bunu da atlatacağını söyleyen Çandır, “Finans çevrelerinden Antalya yaklaşımı bekliyoruz. Çünkü Antalya bunu hak ediyor” diye konuştu.

Hükümetin turizm ve tarım konusunda duyarlı olduğunu, turizm sektörü için açıklanan destek paketinin tarım için de beklendiğini kaydeden Çandır, “Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun turizmle ilgili açıkladığı destek paketi en azından turizmciler için bir motivasyon kaynağı oldu. Antalya’nın tüm kılcal damarlarına tarımdan para gidiyor. Bu nedenle birikmiş finansman sorunları çözülmeli. Çarkın dönmesi sağlanmalı. Eğer tarım sektörüne umut verecek yaklaşımı göremezsek üretici seneye fidesini toprağa dikmez, üretimden vazgeçer. Aslında biz umut istiyoruz” diye konuştu.

ANTALYA SANAYICI VE ISADAMLARI DERNEGI (ANSIAD) YONETIM KURULU BASKANI ABDULLAH ERDOGAN, YONETIM KURULU UYELERIYLE BIRLIKTE ANTALYA TICARET BORSASI (ATB) BASKANI ALI CANDIR'I ZIYARET ETTI.(FOTO:ALANYA-DHA)

ANTALYA’NIN YAPILAŞMASI

ANSİAD’ın ziyaretinde Antalya’nın çarpık yapılaşması da gündeme geldi. Abdullah Erdoğan, kentin doğru gelişimi için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini söyledi. ATB Başkanı Ali Çandır da Antalya’nın betonlaşma konusunda kötü bir sınav verdiğini belirterek, “Şehrin eski halini bildiğimiz için şu anki betonlaşma içimizi acıtıyor. Kentin bu hale gelmesinde hepimiz suçluyuz” dedi.DHA

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle