Hoşgeldiniz  

ANNE KATİLİNE 20 YIL

SEMİH KÖKEN | 02 Haziran 2015 | Antalya Haber, Gündem A- A+

ANTALYA’da rencide edici sözler söyleyen annesini susturmak için boğazını sıkıp öldüren oğluna 20 yıl hapis cezası verildi.

Çağlayan Mahallesi 2014 Sokak’taki bir apartman dairesinde geçen yıl 19 Ekim gecesi meydana gelen olayda; 35 yaşındaki Murat Apaydın, 67 yaşındaki annesi Servet Apaydın’ın boğazını sıkarak öldürdü. Olaydan sonra sabaha kadar annesinin cesediyle kalan Apaydın, gün ağardıktan sonra durumu polise bildirdi. Tutuklanan Apaydın hakkında Antalya 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘yakın akrabayı öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbes hapis cezası istemiyle dava açıldı.

SIK SIK KAVGA EDİYORLARDI

Mahkemede tanıklık yapan komşular Murat Apaydın ile annesi Servet Apaydın’ın inişli çıkışlı bir ilişkilerinin olduğunu söyledi. Olaydan 15 ay kadar önce apartmana taşınan anneyle oğlu arasında zaman zaman çıkan kavgaya polisin geldiğini söyleyen komşuları, olay günü gece başlayan kavganın aniden kesildiğini de anlattı.

AKLİ DENGESİ YERİNDE

Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ile Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi’nden ceza ehliyetinin olduğuna dair rapor verilen Murat Apaydın, mahkemedeki ifadesinde olayın bu şekilde neticelenmesinden dolayı üzgün ve pişman olduğunu söyledi. Başka kardeşi olmayan Apaydın “Ben annemle birlikte yaşıyordum. Annemi öldürme kastıyla hareket etmedim. Takdir mahkemenin” dedi.

SUSTURMAK İÇİN

Apaydın’ın avukatı Duygu Aksoy Soytürk ise müvekkilinin annesini öldürme kastının olmadığını söyledi. Olay öncesi ve sonrasında annesinin Murat Apaydın’a karşı rencide edici sözler sarfettiğini ileri süren Avukat Soytürk, “Annesinin rencide edici sözlerini, cümlelerini susturma ve kesme amacıyla müvekkilim annesiyle tartışmış, yaptığı hareket sonrasında fenalaşan annesinin başında beklemiştir. Onun bu hali karşısında da ambulans çağırmıştır. Müvekkilim olayın başından beri öldürme kastıyla hareket etmemiştir. Sadece netice ölümle sonuçlanmıştır. Müvekkilimin beraatini istiyorum” diye konuştu.

RENCİDE EDİCİ SÖZLER

Davanın üçüncü celsesinde kararını veren mahkeme Murat Apaydın’a önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Ancak annesinin rencide edici sözler sarfetmesi nedeniyle sanığın bu eylemi haksız tahrik altında gerçekleştirdiğine karar veren mahkeme heyeti, cezayı 24 yıla indirdi. Mahkeme sanığın duruşmalardaki iyi hal ve tavırlarını da dikkate alarak bu cezada da altıda bir oranında indirim yaparak 20 yıla düşürdü.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle