Hoşgeldiniz  

Anıtın gölgesinde siesta

Semih Köken | 15 Haziran 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Anıtın gölgesinde siesta

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Meydanı’nı adına yakışır hale getirmek için başlattığı çalışmalarını sürdürürken, dinlenmek için Atatürk Anıtı’nın gölgesini seçen inşaat işçileri ilginç görüntü oluşturdu.

Belediye şirketi ANTEPE A.Ş. tarafından hazırlanan projede işçiler aralıksız çalışırken, zaman zaman ilginç görüntüler de objektiflere yansıyor. Atatürk Anıtı, Tophane Çay Bahçesi ve Cumhuriyet Meydanı’nın özgün yapısı korumak için çalışan inşaat işçilerinden 3’ü öğle saatinde dinlenmek için Atatürk Anıtı’nın altını seçti. İşçileri gören vatandaşlar ise ‘Gölgesi yeter’ yorumunu yaptı.

4 bin 700 metrekarelik mevcut meydan, atıl alanlar kullanılarak, batıda dükkanların bulunduğu alana ve güneyde AKEV Çay Bahçesi’ne doğru 2 bin metrekare daha büyütülüyor ve 6 bin 700 metrekareye çıkıyor. Birçok etkinlik, miting ve kutlamaya ev sahipliği yapan meydan, büyüyen Antalya’nın ihtiyacına cevap verecek şekilde genişliyor.

Mevcut meydanı bir buçuk katı büyüten proje kapsamında, görsel kirlilik yaratan bölümler yaşam alanına dönüştürürken, yeni seyir teraslarıyla Antalyalıları Kaleiçi ve Akdeniz’le buluşturacak.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle