Hoşgeldiniz  

Altınova’ya cemevi

Semih Köken | 02 Ekim 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Altınova’ya cemevi

KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Muharrem ayı dolayısıyla Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Altınova Şubesi’nde düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yapılacak cemevinin tapu sorunun ortadan kalktığı söyledi. Son bir yılda 8 davanın sonuçlandırılarak cemevi için kullanılacak alanın tapusunu aldıklarını açıklayan Başkan Tütüncü, projesini Büyükşehir Belediyesi’nin, kamulaştırmasının da Kepez Belediyesi tarafından üstlenildiğini kaydetti. Söz verdikleri cemevinin birçok imar sorunu nedeniyle geciktiğini anlatan Başkan Hakan Tütüncü, gelecek yıl Muharrem ayı iftar yemeğini daha estetik ve modern bir cemevinde tadacaklarını söyledi.

HERKES KENDİ İNANCINDA HÜR OLMALI

Belediyenin hazırlayıp gelenlere ikram ettiği iftar yemeğini dernek üyeleri ile birlikte tadan Tütüncü, “Birbirimizi sevdikçe, birbirimize sıkı sarıldıkça, birliğimiz daim oldukça, bu topraklardaki huzurumuz ve kardeşliğimiz bambaşka bir güzellikle ilerleyecek. Herkes kendi inancında hür olarak geleceğe yürümelidir. Böyle olursa güzel olur. Bizim yolumuzun düsturumuzun bu olduğunu her yıl burada ifade ettik” diye konuştu.

Birbirimize düşmeyeceğiz

Alevi ve Sünniler arasında herhangi fark bulunmadığını vurgulayan Hakan Tütüncü, “Bizi birbirimize farklı tanıtarak birbirimize düşürmeye çalışanların oyunlarını hep boşa çıkardık” dedi. Dernek yönetiminin, belediyesinin Alevilerin her zaman yanında olduğunu birçok kez gördüğünü dile getiren Tütüncü, “Her yıl cem evine yapılan taleplerini bir kısmını karşıladık. Altınova’ya güzel modern bir cem evi yakışır dedik ve bununla ilgili çalışmalarımıza başlamıştık” dedi.

Talepleri dinledi

İftar yemeğinin ardından vatandaşlar sohbet eden Tütüncü, talepleri de dinledi. Hemen yapılabilecek hizmetler için gerekli talimatları veren Tütüncü, dernek yönetimine de başarılar diledi.

FOTOĞRAFLI

DHA-Bölge – Türkiye-Antalya – ANTALYA

Foto 1 indir

KEPEZ BELEDIYE BASKANI HAKAN TUTUNCU, MUHARREM AYI DOLAYISIYLA PIR SULTAN ABDAL KULTUR DERNEGI ALTINOVA SUBESI'NDE DUZENLENEN IFTAR YEMEGINE KATILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
indir

Foto 2 indir

KEPEZ BELEDIYE BASKANI HAKAN TUTUNCU, MUHARREM AYI DOLAYISIYLA PIR SULTAN ABDAL KULTUR DERNEGI ALTINOVA SUBESI'NDE DUZENLENEN IFTAR YEMEGINE KATILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
indir

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle