Hoşgeldiniz  

Alman öğrencilerin bahçe tasarımı EXPO 2016’da uygulanacak

Semih Köken | 09 Şubat 2016 | Antalya Haber, EXPO 2016, Gündem, Yaşam A- A+

Alman öğrencilerin bahçe tasarımı EXPO 2016’da uygulanacak

EXPO 2016 Antalya Ajansı’nın Le: Notre Institue ve Akdeniz Üniversitesi peyzaj mimarlığı bölümünün katkılarıyla organize ettiği “Uluslararası Öğrenci Bahçe Tasarımı Yarışması” sonuçlandı. 19 farklı ülkeden 34 tasarım katıldığı yarışmada, Almanya’dan ZuzannaBanaś ve Irene Jackson Gil isimli peyzaj mimarlığı öğrencilerinin hazırladığı “beBeethepavillion” isimli bahçe tasarımı birinci oldu. Arıların biyoçeşitliliğe olan katkısını simgeleyen bahçe tasarımı, EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı’nda uygulanacak.

23 Nisan’da “Çiçek ve çocuk” temasıyla kapılarını açmaya hazırlanan EXPO 2016 Antalya, alt temalarıolan “tarih, biyoçeşitlilik, sürdürülebilirlikveyeşilşehirler” ileentegrebirbahçetasarımıgeliştirerek, profesyonellerevehalkayenilikçiveetkileyiciiçeriklersunmakamacıyla“Uluslararası Öğrenci Bahçe Tasarımı Yarışması” düzenledi.

LE:NotreInstitute, EXPO 2016 Antalya Ajansı ile Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü işbirliğinde Flower of Life (Yaşamınçiçeği)adıaltındadüzenlenenyarışmaya, Belçika, Brezilya, Bulgaristan, Kanada, Çin’den 5‘er tasarım, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti ve Fransa’dan 2’şer tasarım, Almanya’dan 6 tasarım, Macaristan, Endonezya, İran, İtalya ve Polonya’dan 4’er tasarım, Portekiz, Romanya, Türkiye, Birleşik Krallık ve ABD’den 3’er tasarım olmak üzere toplam 34 tasarım başvurdu.

Lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri tarafından tasarlanan projelerde katılımcılar yeni çiçek tasarım konseptlerini kullanarak bahçelerin çocuklar için nasıl göz alıcı ve öğretici olabileceğini göstermeye çalıştı. Bahçe tasarımlarında  biyoçeşitliliğin artmasına nasıl katkı sağlanabileceğinin yanı sıra şehirlerin daha yeşil olmasında payı olan peyzaj tasarımlarının kullanılmasına da dikkat edildi.

Başkanlığını LE:NOTREInstitute yönetim kurulu üyesi, VHL Üniversitesi Uygulamalı Bilimler bölümünde peyzaj mimarlığı öğretim görevlisi olan Ir. Jeroen de Vries’ın yaptığı 8 kişilik uluslararası jüri, Jüri, tasarım kalitesi yüksek ve uluslararası perspektifi olan çalışmalar ortaya koyan katılımcıları, gösterdikleri azim ve yaratıcılıkları nedeniyle takdir ederken, dünyanın birçok farklı ülkesinden öğrencinin katılımını mutlulukla karşıladı.

Nürtingen/Weihenstephan’da Peyzaj Mimarlığında Uluslararası Yüksek Lisans yapan, ZuzannaBanaś ve Irene Jackson Gil isimli iki öğrenci tarafından tasarlanan “beBEEthepavillion isimli proje jüri tarafından birinci seçildi. Biyoçeşitliliği temsil eden arı konseptli çit mimarisi, bitkilendirme tasarımı ve bitki çeşitleri üzerinde uyumlu bir şekilde geliştirilen bahçe hem çocuklar hem yetişkinler için farklı deneyimler sunacak. Sürdürülebilirlik, yenilenebilir malzeme kullanımı ve kuraklığa dayanıklı bitkilerin seçimi esas alınarak irdelenen bahçe EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı’nda uygulanacak.

Yarışmada, Polonya Wrocław Teknoloji Üniversitesi mimarlık bölümü öğrencileri Marta Matynia ve PawełGałeczka tarafından tasarlanan “Plug in garden” isimli bahçe tasarımı ikinci, Fransa’dan ÉcoleNationaleSupérieured’Architecture de PaysageVersailles okulunun peyzaj mimarlığı öğrencileri olan AlexandreMarguerie ve CamilleDèlegue tarafından tasarlanan Pamukkale’nin dağ bölümünü ve Türkiye’de önemli bir ürün olan pamuğun gelişimini vurgulayan “Pamuk Kale” isimli bahçe tasarımı üçüncü oldu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle