Hoşgeldiniz  

Alman Müsteşar’dan ‘Expo 2016’ya gelin’ çağrısı

Semih Köken | 10 Ağustos 2016 | Antalya Haber, EXPO 2016, Gündem, Yaşam A- A+

Alman Müsteşar’dan ‘Expo 2016’ya gelin’ çağrısı

ALMANYA’nın Ankara Büyükelçiliği Tarım Müsteşarı Philipp Graf zu Erbach- Fürstenau, Expo 2016’daki Alman Bahçesi’nde incelemelerde bulunarak, kentte tatil yapan vatandaşlarını Expo’ya davet etti.

 

Expo 2016 Antalya’ya ikinci kez gelen Almanya Ankara Büyükelçiliği Tarım Müsteşarı Philipp Graf zu Erbach-Fürstenau, sergi alanını gezdi. Alman Müsteşar’a Almanya’nın Antalya Konsolosu Martin Vetter ile Almanya Antalya Muavin Konsolosu Jörg Fürstenau eşlik etti. İlk olarak Alman Bahçesi’nde incelemelerde bulunan Müsteşar Erbach, burada yetkililerden bilgi aldı. Erbach, ‘Geleceği dikmek-Yenilenebilir Kaynakların İnovasyon Potansiyeli’ parolasıyla oluşturulan pavilyonun bahçesindeki aromatik bitkileri de yakından inceledi. Müsteşar Erbach, Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği ile Alman Gıda ve Tarım Bakanlığı’na iletmek üzere hazırlayacağı rapora eklemek üzere bol bol fotoğraf çekti. Alman Müsteşar bahçeden ayrılmadan önce ziyaretçi defterini de imzaladı.

“BÜTÜN AİLELER ÇOCUKLARIYLA EXPO’YU GEZMELİ”

22 Nisan’da gerçekleşen açılışın ardından Expo’da çok büyük bir gelişme gözlemlediğini söyleyen Müsteşar Erbach, “Muhteşem bir organizasyon. Bütün ülke bahçelerinde gösteriye sunulan şeyler Expo’nun konusuyla yakından ilgili. Expo ziyaretçileri için de ilgi çekici. Eminim ki daha da güzel olacak” dedi. Bütün ailelerin çocuklarıyla birlikte ülke bahçelerini gezmesi gerektiğine vurgu yapan Erbach, Alman bahçesinde de çocuklar için ayrılmış bir oyun alanı olduğunu hatırlatarak, “Çocuklar burada dokunabilir, oynayabilir ve ufak bitkileri de evlerine götürebilirler” diye konuştu.

TÜRK MİSAFİRPERVERLİĞİNE VURGU YAPTI

Müsteşar Philipp Graf zu Erbach-Fürstenau, Ankara’ya döndüğü zaman elçiliğe ilk olarak Alman bahçesinin ne kadar muhteşem olduğunu anlatacağını ifade etti. Bütün Expo alanının son derece güzel projelendirildiğini de belirten Erbach, Alman turistlere ise Expo’ya gelmeleri tavsiyesinde bulunarak, “Alman turistler buraya gelsin. Türklerin misafirperverliği yalnıza otellerde değil Expo alanında da kendini göstermekte. Turistler Expo alanına gelip birçok bilgi alabilirler. Bilgileri kaydedip evlerine dönebilirler” dedi.

Müsteşarı Philipp Graf zu Erbach-Fürstenau, Alman bahçesi ziyaretinin ardından Expo 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök ile de görüştü. Müsteşar Erbach daha sonra Turkcell Expo Kulesi’ne çıktı ve alanı gezdi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle