Hoşgeldiniz  

ALMAN KONSOLOS BAŞKAN GÜL’Ü ZİYARET ETTİ

Semih Köken | 30 Ocak 2016 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

ALMAN KONSOLOS BAŞKAN GÜL’Ü ZİYARET ETTİ

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, İstanbul Sultanahmet’teki saldırıda ölen 10 Alman turistin birinci derece yakınlarına ömür boyu tatil için girişimlere başladıklarını açıklamasının ardından, Almanya’nın Almanya Konsolosu Martin Vetter’de Başkan Gül’ü makamında ziyaret etti.

Almanya’nın Antalya Konsolosu Martin Vetter’in Kemer Belediyesi’ni ziyaretinde, Belediye Başkanı Mustafa Gül’ün yanı sıra, Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Başkanı Tayyar Gül’de bulundu. Ziyarette konuşan Antalya Almanya Konsolosu Martin Vetter; Buraya gelmemin biliyorsunuz bir sebebi var. Öncelikle yapmış olduğunuz teklife yürekten teşekkür ediyorum. İstanbul’da yaşanan talihsiz terör olayından dolayı yapmış olduğunuz teklife teşekkür ediyorum. Kimse böyle bir reaksiyon göstermenizi beklemiyordu. Herkesi heyecanlandırdınız. Teklifinizi siyasal yollardan ailelere ilettik bilginiz olsun. Ailelerin teşekkürünü size getirdik” dedi.
Ayrıca Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’ün aileleri Almanya’da ziyaret etmek istemesi ile ilgili olarak da, Sultanahmet saldırısında ölen alman turistlerin ailelerinin Almanya’da kişisel kimliklerinin korunması ile ilgili bir yasa olduğunu belirten Vetter, bu konuyla ilgili Başkan Gül’ün mütevazi talebini ailelere ileteceğini söyledi.

KONSOLOS, 2016 TURİZM SEZONUNU SORDU
Antalya Almanya Konsolosu Martin Vetter’in bu yıl turizmi nasıl görüyorsunuz sorusunun üzerine, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, bir çok turizm fuarında Kemer’in tanıtım çalışmalarını yaptıklarını bununla birlikte de Rusya’dan da bölgeye turistlerin online satışlarla geleceğini söyledi. Ayrıca Gül yaptığı açıklamada; “Almanya bizim için adete yeni pazar gibi olacak. İlk başlarda bize gelen Almanlar daha sonra bölgede Rus ağırlığı olmaya başlayınca Side ve Alanya bölgelerini tercih etmeye başladılar. Ama artık Kemer, Almanya da bir atılım içerisinde ve yapılan çalışmalar ile kampanyalarla birlikte bu yoğunluğu tekrar yakalayacağımızı düşünüyorum” dedi.

“ALMANLAR MUTLAKA BU SENE DE GELECEKLER”
Antalya Almanya Konsolosu Martin Vetter; “Bildiğiniz gibi Türkiye’ye turist gelen ülkeler içersinde Almanya hala başı çekmektedir. Mutlaka bu senede geleceklerdir. Temennim Kemer’e daha çok Alman vatandaşının gelmesidir” dedi.

“OLAYLARIN ARDINDAN BÖLGEDE GÜVENLİK İLE İLGİLİ NE GİBİ ÇALIŞMALARINIZ VAR?”
Turizm sorusunun ardından Kemer Belediye Başkanından bir konuda daha açıklama yapmasını isteyen Antalya Almanya Konsolosu Martin Vetter; “İstanbul’daki olaydan sonra güvenlik ile ilgili görüşleriniz nedir şehriniz ile ilgili?” dedi. Bölgenin güvenli olduğunun altını çizen Kemer Belediye Başkanı MHP’li Mustafa Gül ; Güvenlik olarak mükemmel bir çabamız var. Emniyet güçlerinin olsun, hem de belediyemizin çalışmalarımızı var. Şu anda tüm Kemer’de MOBESE’lerimiz çalışıyor ve altyapı yenilenmesi yapılıyor. Biz Kemer’de güvenlikle ilgili bir sorun yaşanacağını düşünmüyoruz. Düşünmekte istemiyoruz. Ama hem belediye olarak hem de Emniyet güçlerimiz bu konunun üzerine çok sıkı gidiyoruz. Bunun gibi konularla ilgili olarak da baraka gibi yada ruhsatsız olarak yapılan yerlerinde yıkımlarını yapıyoruz. Örneğin Beldibi’nde bin 500’e yakın binayı yıktık ve temizledik. Kemer tarihinde de böyle çok kötü bir olay yaşamamıştır. Ama yinede böyle bir olayın olacağını da düşünmüyoruz. Belediye olarak da bu konuda çok titiz davranıyoruz. Emniyet de bu işi çok sıkı tutuyor. Tabii ki hiç bir şeyin garantisi yok ama bundan önce böyle çok kötü bir şey yaşanmadı ama bundan sonra da yaşanmayacağına inanıyoruz” dedi.
Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Başkanı Tayyar Gül ise;
“Kemer Otelciler Birliği olarak, bu öneriye sosyal sorumluluk projesi olarak yaklaşıyoruz. Dünya da ciddi anlamda terör tedirginliği var. Biz Kemer otelcileri olarak, başkanımızın önerisine destek veriyoruz. Önerinin özellikle uluslararası düzeyde, ülkemizin olumlu ve pozitif algısına inancımız bulunmaktadır.Türkiye ve Almanya arasında süre gelen güçlü dostluk bağlarının bu adımla daha da güçleneceğine ve Türk misafirperverliğinin tekrar ön plana çıkacağına inancımız sonsuz. Hayatını kaybeden Alman vatandaşlarımızın birinci derecedeki yakınlarını Kemer’de ağırlama bizlere onur verecektir” dedi.

Kemer Belediyesi'nin fotoğrafı.

12642947_495138377340748_1536731872680932130_n 12661883_495138304007422_3970123002487697671_n (1) 12661883_495138304007422_3970123002487697671_n

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle