Hoşgeldiniz  

Al Yazma yeşil sahaya indi

Semih Köken | 02 Ağustos 2017 | Antalya Haber, Gündem, Spor, Yaşam A- A+

Al Yazma yeşil sahaya indi

TÜRKİYE’de kadına yönelik şiddetle mücadelenin önemli bir parçası olan Muratpaşa Belediyesi Al Yazma Grubu’nun kurduğu kadın futbol takımı katıldıkları ilk turnuvada kazandıkları şampiyonluk kupasını Belediye Başkanı Ümit Uysal’a hediye etti.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, ‘Görüşülebilir olmak ve görüşülebilir kalmak en önemli ilkemizdir’ diyerek her çarşamba gerçekleştirdiği randevusuz görüşme saatlerinde bu hafta da Muratpaşa’nın farklı mahallelerinden vatandaşları kabul etti. Mesaisine belediye fuayesinde yer alan Turunç Masa’da başlayan Başkan Uysal’ın bu haftaki konukları arasında bir kadın futbol takımı vardı.

 

Türkiye’de kadına yönelik şiddete karşı verilen mücadelenin önemli bir parçası haline gelen Muratpaşa Belediyesi Al Yazma Grubu’nun kurduğu kadın futbol takımı, 2015’te Ankara Garı’nda yaşanan saldırıda hayatını kaybeden 101 insan anısına düzenlenen Barış ve Dostluk Turnuvası’nda kazandıkları şampiyonluk kupasını Başkan Uysal’a hediye etti.

 

Muratpaşa Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü çalışanlarının da yer aldığı futbol takımı oyuncuları, bir kültür olarak futbolun cinsiyetçi, ırkçı aynı zamanda şiddeti ve gücü öven bir söylemin her gün yeniden üretildiği bir kamusal alan gördüklerini belirterek “Al Yazma kadın futbol takımı olarak şimdi biz de sahalardayız” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle