Hoşgeldiniz  

Akvaryumun sevimli misafirleri

Semih Köken | 03 Ağustos 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Akvaryumun sevimli misafirleri

ANTALYA Akvaryum’a Küba’dan getirilen 3 fok balığı, fotoğraf çektirmek isteyen yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Avrupa’nın 2’nci, dünyanın ise 5’inci büyük akvaryumu özelliğini taşıyan Antalya Akvaryum’un son sakinleri Küba’dan getirilen ‘Setareh’, ‘Amigo’ ve ‘Milad’ adlı sevimli fok balıkları oldu. 131 metrelik uzunluğu ve 3 metrekarelik genişliğiyle dünyanın en büyük sualtı tüneline sahip, dünya denizleri, okyanuslar, Türkiye denizleri, nehirler, göller gibi 40’tan fazla tematik akvaryum tankı bulunan dev kompleksi ziyaret edenler, foklara yoğun ilgi gösteriyor.

ZİYARETÇİLERİ ÖPÜYORLAR

Aralarında köpek balığı ve mürenlerin de bulunduğu 5 binin üzerinde balık türünün yer aldığı akvaryumun ziyaretçileri sevimli foklarla fotoğraflar çektirmek için adeta birbiriyle yarışıyor. Foklar ise turistlerin bu ilgisini karşılıksız bırakmıyor. Sevimli fokların fotoğraf çektiren turistleri öpmesi dikkati çekiyor.

Antalya Akvaryum Genel Müdürü Kemal Kumkumoğlu, fokların tesise inanılmaz bir hareket ve enerji getirdiğini söyledi. Fokların çok beğenildiğini kaydeden Kumkumoğlu, “İnsanlarla, özellikle çocuklarla çok güzel iletişim kuruyorlar. İnanılmaz derecede sevgi gösteriyorlar. Ziyaretçiler onları izleme şansı buluyor. Saat başı küçük şovlar yapıyoruz. İsteyenler fokların yanına kadar gidebiliyor, onlara dokunup besliyor. Hatta havuzda birlikte yüzebiliyor. Foklar, turistleri de öperek objektiflere poz veriyor” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle