Hoşgeldiniz  

Akseki’de çekirge istilası

Semih Köken | 14 Haziran 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Akseki’de çekirge istilası

ANTALYA’nın Akseki İlçesi’nde buğday tarlalarını istila eden çekirge ve bambul böceklerine karşı mücadele başlatıldı.

Akseki’de tarım alanlarını istila eden çekirge ve bambul böceklerinin ekili alanlara zarar verdiği kaydedildi. İlçe çiftçilik yapan Mehmet Çobanoğlu, yaklaşık 300 dönüm buğday, 50 dönüm karpuz ve kavun ektiklerini fakat çekirge istilası nedeniyle ürünün zarar gördüğünü söyledi. Ekili alanların çekirge ve bambul böceklerinin istilasına uğradığını anlatan Çobanoğlu, “Çekirge ve bambul böceklerine karşı kendi imkanlarımızla ilaçla mücadele ediyoruz. Mahsulümüz büyük oranda zarar gördü. Çaresiz şekilde ilaçlamaya çalışıyoruz. Zor durumdayız. Geçen yıllarda da çekirgeler karayollarına kadar çıkmıştı. Bu yıl yeniden türediler” dedi.

Bambul böceklerinin buğdayın özünü yediğini anlatan Mehmet Çobanoğlu, “Şu anda çiftleşme dönemine girdiler. Aynı şekilde çekirgeler de çiftleşme dönemine girdi. Çekirgeler uçuşa geçmeden mücadele edilirse gelecek yıllar için bir miktar daha işler kolaylaşabilir. Çalışmaların hızla başlaması gerekir. Çekirge ve bambul böcekleri milyonlarca yumurta bırakacak. Mücadele yapılması halinde mahsulümüz zarar görmeyecek. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne müracaatımızı yaptık” diye konuştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü yetkilileri ise il müdüründen temin edilen zirai ilaçlarla ilaçlamanın aralıksız yapıldığını belirterek, çekirge mücadelesinin yaklaşık 15 gün sürmesinin planlandığını kaydedildi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle