Hoşgeldiniz  

AKIN AKIN TURİST GELECEK

Semih Köken | 09 Mart 2016 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Oteller, Spor, Turizm, Yaşam A- A+

AKIN AKIN TURİST GELECEK

Side Sualtı Müzesi’nin ardından 2016 yılı sonuna kadar Kemer ve Demre’ye iki ayrı sualtı müzesi yapılması için çalışma başlatıldı. Kiriş, Üçadalar ve Ayışığı bölgelerini kapsayan Kemer Sualtı Müzesi’ni, Demre’de bulunan batık şehrin kopyasının yapılacağı ikinci müze takip edecek.

Antalya Deniz Ticaret Odası (DTO) Başkanı İnanç Kendiroğlu, iki ayrı sualtı müzesinin hazırlıklarına başlandığını, 2016 yıl sonuna tamamlanacağını söyledi. 8 ay süren çalışmanın ardından Side Sualtı Müzesi’ni hayata geçirip dalış turizmine kazandırdıklarını vurgulayan Kendiroğlu, “Kemer ve Demre için gece gündüz çalışıyoruz. Projelerin hazırlık aşaması tamamlanmak üzere” dedi.

BATIK ŞEHRİN KOPYASI

Side Sualtı Müzesi’nin Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) destekli yapıldığını, Kemer içinse DTO’nun imkanlarıyla seferber olunduğunu söyleyen Kendiroğlu, “Kemer bölgesindeki müze coğrafik yapı nedeniyle Kiriş, Üçadalar ve Ayışığı bölgelerinde üç ayrı dalış merkezi ile sualtı müzesinden oluşacak. Buraların yapım maliyetini DTO kendisi üstlenecekti, fakat sponsorlu olarak dalış noktalarının yapılma durumu var. Antalya DTO olarak Kemer’e ayırdığımız bütçeyi ise Demre’ye aktardık. Demre’de de büyük bir projeye imza atacağız. SİT alanı olduğu için dalışa yasaklı bölge olan batık şehrin bir kopyasını inşa edeceğiz. SİT alanı olmayan Demre yakınlarında belirlenecek bir yere batık şehri inşa ederek, dalış turizminin hizmetine sunacağız. 450 bin TL gibi bir bütçeyle yapılacak” dedi.

AKIN AKIN TURİST GELECEK

Batık şehir projesi için Demre Belediyesi, sivil toplum örgütleri ve tarihçilerden de destek alacaklarını belirten Kendiroğlu, “Herkesin fikri çok önemli. Amacımız yasak olduğu için dalıp görme imkanının olmadığı batık şehrin siluetini başka bir yerde oluşturmak. Burayı görmek için dünyanın dört bir yanından turistin bölgeye geleceğine eminiz” diye konuştu.

SON MÜZE KAŞ’A

Kemer ve Demre müzelerinin 2016 sonuna yetiştirilmeye çalışılacağını sözlerine ekleyen Kendiroğlu, son olarak Kaş bölgesine de gelecek yıl içinde bir sualtı müzesi yapılacağını, ardından sualtı müze çalışmalarını sonlandıracaklarını kaydetti. (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle