Hoşgeldiniz  

Akıllıca bir hareketle Bahçeli yanıltıldı mı!

SEMİH KÖKEN | 15 Mayıs 2015 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Siyaset A- A+

MHP’liler sosyal medya ve kulislerde; Bahçeli’nin partiden aforoz ettiği eski belediye başkanı Şenol ile Tarkan Akıllı arasındaki geçmişteki ilişkiyi bilmediği, milletvekili aday seçiminde yanıltılmış olabileceği iddialarını öne sürüyor.

Dönemin Antalya Manavgat Belediye Başkanı MHP’li Zeynel Şenol, 2001 yılında turizm imarlı arsaları 49 yıllığına kiralama ve tahsis etmek için ‘herkese açık ihale yapmak’ yerine, kendisinin seçtiği 7 firmaya pazarlık usulüyle tahsis etti, kamuoyunda kızılca kıyamet kopmuştu. O dönem arsaların açık ihale yerine davet usulüyle, adeta kimseye haber verilmeden ve duyurulmadan ihale edilmesi tepki çekti, arsaların yandaş bazı isimlere düşük bedelle ihale edildiği öne sürüldü. Bu olaylar ile ilgili, dönemin Bayındırlık ve İskan Bakanı MHP’li Koray Aydın’ın ismi de geçti ve olaylara ilişkin iddialar, eski MİT’çi Mehmet Eymür’ün www.atin.org sitesiyle çeşitli ulusal gazetelerde yer aldı.

 

Şenol, Akıllı’yı da davet etti

O tarihlerde, skandal ihalede belediye başkanının seçip davet ederek pazarlık usulü turizm imarlı arsa tahsis ettiği firmalardan biri de Tarkan Akıllı’nın ortağı olduğu Akıllı İnşaat Turizm Yatırımları ve İşletmeleri San.Tic. A.Ş.’ydi. İmar Müdürü olduğu Ilıca Belediyesi’nden istifa ederek şirketin ortağı olan Akıllı’nın ismi, skandal ihale sonrası uzun süre Zeynel Şenol’la birlikte anıldı. Yaşananlar sonrası MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, iddiaya göre parti içinde Zeynel Şenol’un ismini çizdi ve Şenol parti içinde saf dışı bırakılarak adeta aforoz edildi. Şenol’la ismi birlikte anılan Tarkan Akıllı ise bugün 3’üncü sıradan MHP Antalya Milletvekili Adayı olarak çalışmalarını sürdürüyor.

 

Partililerin ilginç iddiası

MHP’liler siyasi kulislerde ve sosyal paylaşım sitelerindeki profillerinden bazı kişilere gönderdikleri özel mesajlarda, aday isimleri belirlenirken Bahçeli’nin birilerince yanıltılmış olabileceğini, Akıllı’nın yanında Zeynel Şenol’un olduğunu iddia ediyor, Şenol’un firmaları seçip davet ederek pazarlık usulü yaptığı bu ihaleyi hatırlatıyor. Akıllı’nın aday yapılmasında ise MHP Milletvekili ve birinci sıra adayı Mehmet Günal, MHP Büyükşehir Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Selçuk Senirli ile MHP Ali Adnan Kaya’nın da ismi geçiyor. Manavgat bölgesinden MHP Antalya 3. sıra milletvekili adayı olan Tarkan Akıllı ise siyasi çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

 

Akıllı firmasının teşviklerine iptal

Yakın zamanda Antalya’da miting yapacak olan Devlet Bahçeli’nin, Zeynel Şenol ve seçip davet ederek pazarlık usulü arsa tahsis ettiği firmalardan birinin ortağı olan Tarkan Akıllı arasındaki geçmişteki bu bağı bilip bilmediği ise merak konusu. Öte yandan, Eylül 2014’teki işlemlere ait Resmi Gazete’nin Ekim sayısında açıklanan ‘İptal Edilen Yatırım Teşvik Belgeleri Listesi’nde; Komple Yeni Yatırım, Modernizasyon ve Tamamlama başlıkları altında, turizm sektöründe 65 otel ve turizm yatırımının teşvik belgesinin iptal edildiği, bu iptallerden birinin de, Antalya’da 27 milyon 80 bin 83 liralık Akıllı İnşaat Turizm Yatırımları ve İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye ait ‘komple yeni yatırım bir proje’ olduğu öğrenildi.(Kaynak: Şükrü Ağırman)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle