Hoşgeldiniz  

Akdeniz Üniversitesi, tecrübelerini Pakistan’la paylaşacak

Semih Köken | 19 Nisan 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Akdeniz Üniversitesi, tecrübelerini Pakistan’la paylaşacak

AKDENİZ Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç başkanlığındaki heyetle birlikte Pakistan’a yapılan işbirliği ziyaretine katıldı.
AKDENIZ UNIVERSITESI VEKIL REKTORU PROF. DR. MUSTAFA UNAL, YUKSEKOGRETIM KURULU (YOK) BASKANI PROF. DR. YEKTA SARAC BASKANLIGINDAKI HEYETLE BIRLIKTE PAKISTAN'A YAPILAN ISBIRLIGI ZIYARETINE KATILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç başkanlığındaki heyette, YÖK üyeleri Prof. Dr. Hasan Mandal, Prof. Dr. Rahmi Er, Dr. M. Emin Zararsız ile Akdeniz Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Ünal, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ve Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay yer aldı.

Pakistan ziyaretini değerlendiren Prof. Dr. Mustafa Ünal, “Türkiye ile Pakistan arasında yükseköğretim alanında kapsamlı bir işbirliğine yönelik görüşmelerde bulunmak üzere ziyaret gerçekleştirdik. Pakistanlı öğrencilerin Türkiye’deki üniversitelerde öğrenim görmesine imkan sağlanmasını da içeren geniş kapsamlı bir protokol imzalandı. AÜ olarak Pakistan’daki 11 üniversite ile Mevlana Değişim Programı protokolleri imzaladık” dedi.

Sağlık alanı başta olmak üzere anlaşma imzalanan üniversiteler ile bilgi ve tecrübelerini paylaşacaklarını söyleyen Prof. Dr. Mustafa Ünal, “Mevlana Değişim Programı protokolleri kapsamında Üniversitemiz ve Pakistan’daki üniversite lisans ve lisansüstü düzeyde ortak program açılabilecek, öğrenci ile öğretim elemanı değişimi yapabilecek. Ayrıca, ilgi duyulan alanlarda ortak araştırma projeleri üzerine de çalışılabilecek. Üniversitemizin önemli başarılara imza attığı sağlık alanı ve teknokent deneyimleri Pakistan ile paylaşacağımız öncelikli konular arasında yer alacak.” diye konuştu.

Prof. Dr. Ünal, ziyarette Pakistan Yükseköğretim Komisyonu (HEC) Başkanı Prof. Dr. Muhtar Ahmed’e Döşemealtı halısı da hediye ettiklerini aktardı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle