Hoşgeldiniz  

AK Parti Antalya Heyetinin Ağrı’daki Temasları

Semih Köken | 03 Temmuz 2016 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

AK Parti Antalya Heyetinin Ağrı’daki Temasları

“Gönül Köprüsü” projesi kapsamında Ağrı’ya gelen AK Parti Antalya heyetinin gün boyunca temasları devam etti.

AK Parti Antalya Heyetinin Ağrı'daki Temasları

“Gönül Köprüsü” projesi kapsamında Ağrı‘ya gelen AK Parti Antalya heyetinin gün boyunca temasları devam etti.

AK Parti’nin batı ve doğu illeri arasında diyalog ve iş birliği sağlanması amacıyla başlattığı “Gönül Köprüsü” projesi kapsamında Ağrı‘ya gelen Antalya heyeti, Valilik ve AK Parti AğrıTeşkilatı ziyaretinin ardından yapılan esnaf ziyaretinden sonra Doğubayazıt ve Patnosilçelerinde temaslarda bulundu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, beraberindekilerle birlikte Patnosve Dedeli belediyelerini ziyaret ederlerken, Antalya il teşkilatı ve ilçe belediye başkanları da tarihi İshak Paşa Sarayı‘nı ve Ahmed-i Hani Türbesi’ni ziyaret etti. Heyet daha sonra 3 bin kişinin katıldığı Kültür ve Kongre Merkezi’nin bahçesinde düzenlenen iftar programına katıldı.

ANKARA DA BİZİM DİYARBAKIR DA BİZİM”

Programda bir konuşma yapan Ağrı Valisi Musa Işın, Antalya heyetinin Ağrı‘ya gelişini İslam kardeşliğine bağladı. Konuşmasında Kürt halkının dindar ve misafirperver olduğuna değinen Vali Musa Işın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Antalya’dan değerli misafirlerimiz var. Sofralarını burada kurdular, gönüllerini bize açtılar. Antalya heyetini buraya getiren İslam kardeşliğidir. Uhuvvet, muhabbettir, saygıdır, kadirşinaslıktır, vatanperverliktir. İşte bu duygular bizi birbirine bağlayan duygulardır. Allah’ın izni ile bu duygular devam ettiği sürece bu ülkeyi kimse yerinden kıpırdatamayacaktır. Değerli Ağrılılar Antalya Büyükşehir ile Ağrı kardeş ilan edildi. Biz kardeşliğimizden çok memnunuz çok teşekkür ediyoruz.Antalya da bizim, Ağrı da bizim. Ankara da bizim Diyarbakır da bizim. Ahmed-i Hani de bizim Elmalılı Hamdi Yazır da bizim, Ahmed Haseki de bizim. Biz bugüne kadar hepsinden beslenmişiz. Hepsinin toprağından yürümüşüz, suyunda çimmişiz, hepsinin ilminden bereketlenmişiz. Bize İslam yeter, başka bir mecranın peşinde koşmaya gerek yoktur. Başka mecralara doğu halkını teşvik edecek, tahrik edecek götürecek hiçbir güç yoktur. Bu halk haydutların, hırsızların, yakıcıların, yıkıcıların, eşkıyanın, bütün şer odaklarının hepsinin üstesinden gelecektir. Hiçbir tanesine de fırsat vermeyecektir Allah’ın izni ile. Çünkü insanın tabiatı istikamet üzere gider. Allah bizi eşrefi mahlukat yaratmıştır. Bugün bizim içimize sokulmak istenen fitnenin bize biçmiş olduğu rolün tamamen dışındadır. Eşrefi mahlukatı kim bırakır da eşkıya olur, haydut olur, hırsız olur, yol keser, adam öldürür şehit eder. Bunlar bu insanların tabiatında yoktur, Kürt halkı samimidir, dindardır, misafirperverdir sayın Antalyalılar.”

AK Parti Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe ise şunları söyledi: “Müslümanların kardeşlik duygularının doruk noktasına ulaştığı sevgi muhabbet ve hoşgörünün yeniden tesis edildiği, kin ve nefretin bertaraf edildiği bu Ramazan ayında yine bir aradayız. Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Ne yazık ki Filistin‘de, Gazze‘de, Irak‘ta, Suriye ve Doğu Türkistan‘daki Müslüman kardeşlerimiz kan ve göz yaşı içeresinde bu ramazanı karşıladılar. Bu bizleri son derece üzmektedir.”

“BU TÜRKİYE‘NİN ÖZLEDİĞİ TABLODUR”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise bu birlik ve beraberliğinTürkiye‘nin özlediği birlik ve beraberlik olduğunu ifade etti. Türel sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizler hizmetin içerisinde yollar, barajlar, köprüler yapıyoruz ama bunları yapıyorken esas olan gönül köprüleri yapmak ve gönülden gönüle giden yolları açmaktır. Bugün burada olmamızın esas nedeni budur. İşte bu birlik ve beraberlikler Türkiye‘nin özlediği ve özlem duyduğu sıkça şahit olmak istediği birlik ve beraberliklerdir. Bu mübarek ayda bizler, sağ elin verdiğini sol el görmeden bu yardımları yapmanın esas olduğunu bilerek birçok hayırlı hizmeti de burada il başkanlığımızla, Patnos Belediye Başkanlığımız ile yürütmeye çalıştık. Patnos Belediyemizle birlikte yürüttüğümüz çalışma kapsamında iftar çadırında her gün 500 kardeşimize iftar verdik. Bunlar paradan daha değerlidir. Patnos‘taki en güzel caddeyi gayet güzel bir hale getirecek, bunu belediye başkanımızla el ele vererek güzel bir hale getirerek hizmete sunacağız. Yine Dedeli de bir kültür merkezi, bir sosyal yaşam merkezini, içinde fırınıyla, garajıyla, düğün salonuyla tamamlayarak hizmete sunacağız. Tabi yaklaşık bir 4 milyon 350 bin TL’lik yatırımdan bahsediyoruz. Ama yapılan yatırımların maddi önemi hiç yoktur. Önemli olan bu yatırımların aradaki dostluk köprülerini güçlendirmeye vesile olsun. Bunun için buradayız.”

İftar programının ardından heyet önce Valilik Ramazan etkinliklerinin yapıldığı alana geçip çay içti. Daha sonra Merkez Camii’nde teravih namazı kıldı. Heyet daha sonra özel uçak ile tekrar Antalya‘ya hareket etti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle