Hoşgeldiniz  

Aile hekimleri artık bu hizmetleri de verecek

SEMİH KÖKEN | 16 Aralık 2014 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Aile hekimlerinde artık dişçi, diyetisyen ve psikolog bulundurulacak, röntgen gibi görüntüleme hizmetleri verilebilecek.
Sağlık Bakanlığı, yılda 220 milyon muayenenin yapıldığı aile hekimliğinde yeni döneme hazırlanıyor. Hastanelerin iş yükünü azaltmak, sisteme daha da nitelik kazandırmak isteyen Bakanlık, farklı uygulamaları devreye alacak.
Buna göre; aile hekimliklerinde diş üniteleri koyularak diş muayenesi yapılması sağlanacak. Bu sayede vatandaşların ağız ve diş sağlığı periyodik olarak kontrol edilecek, çocukların diş bozuklukları önlenecek, yatalak hastalar evde diş hizmeti alacak. Birçok yerde sadece 1 aile hekimi ve 1 hemşirenin hizmet verdiği aile hekimlikleri yerine 3-5 hekimli merkezler oluşturacak olan Bakanlık, buralarda başka hizmetlerin verilmesini sağlayacak.
Bu kapsamda hızla artan obezitenin önüne geçilmesine yardımcı olmak için aile hekimliklerinde diyetisyenler de görev yapmaya başlayacak. Böylece başta çocuklar olmak üzere halkın kilo alımının önününe geçilecek.
Yine aile hekimliklerinde psikolog, çocuk gelişimci ve sosyal çalışmacı gibi personel de vatandaşlara hizmet vermeye başlayacak. Ayrıca röntgen gibi görüntüleme hizmetlerinin verilmesi de sağlanacak.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle