Hoşgeldiniz  

Ahmet Türk’ten Baykal’a Ziyaret

Semih Köken | 21 Şubat 2017 | Antalya Haber, Gündem A- A+

Ahmet Türk’ten Baykal’a Ziyaret

Terör soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra adli kontrol şartıyla tahliye edilen eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ile görüştü.

Ahmet Türk'ten Baykal'a Ziyaret, System.String[]
Terör soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra adli kontrol şartıyla tahliye edilen eski  Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı  Ahmet Türk, CHP  Antalya  Milletvekili  Deniz Baykal ile görüştü.

Baykal’ın Meclisteki makamında gerçekleşen görüşme öncesi açıklamalarda bulunan Türk, gözaltına alındığı dönemde Baykal’ın  Mardin‘e geldiğini anımsatarak, teşekkür etti.

Bu sahiplenmenin kendisi üzerinde büyük etkisi olduğunu dile getiren Türk, “Ama öyle bir ülkede yaşıyoruz ki barışı isteyin veya demokrasiyi savunun, sonuçta siyasetçi olarak herkes bir risk altındadır. Umut ediyorum ki  Türkiye‘de vicdan sahibi olan herkes demokratik bir sürecin gelişmesi, barışçıl bir ortamın sağlanması için gerçekten bütün gücüyle çaba içerisinde olur. Çünkü barıştan, ortak yaşamaktan, ortak geleceği kurmaktan başka bir seçenek yoktur.” dedi.

Baykal ise Türk’ü sağlıklı görmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Sıkıntılı dönemlerden geçildiğini ifade eden Baykal, “Umut ediyorum, asıl sıkıntılı dönemleri arkada bırakmışızdır. Bundan sonra daha rahatlığa, feraha doğru bir gelişme inşallah gerçekleşir. Geride yaşadığımız o gergin, kutuplaşmış siyasetin içinden geçerken birbirimize karşı insani, beşeri görevlerimizi, sorumluluklarımızı, sevgilerimizi, saygılarımızı, arkadaşlıklarımızı ayakta tutmayı ihmal etmememiz gerektiğine hep inandım.” diye konuştu.

Siyasetin sıkıntılı dönemler yaşayabileceğini, gerginliklerin olabileceğini ancak o ortamlarda dahi insanın insana muhtaç olduğunu belirten Baykal, “Hep beraber el ele verip, barış, huzur içinde yaşamanın bir yolunu mutlaka bulmak zorundayız. Bunun mümkün olduğuna hep inandım.” ifadesini kullandı. Baykal, henüz arzu ettikleri noktaya gelinmediğini, ancak o doğrultuda gelecekte çok büyük adımlar atılacağına inandığını söyledi.

“Bir araya mı geliriz, telefonla mı yaparız bakacağız”

Ahmet Türk, gazetecilerin MHP Genel Başkan  Devlet Bahçeli ile görüşüp görüşmeyeceğine ilişkin sorusunu, “Bizim dünya görüşümüz, siyasi anlayışımız farklı ama sonuçta insanız. İnsani sorumluluğun gereği olarak kendilerinin bir açıklaması oldu. Ben de bu konuda kendilerine teşekkür etmek istediğimi ifade ettim. Bir araya mı geliriz, telefonla mı yaparız bakacağız.” şeklinde yanıtladı.

Deniz Baykal ise bir gazetecinin, “Referandum sürecindeyiz. İktidar cephesinden ‘hayır’ diyecek olanlara yönelik bir ‘terör cephesi’ tanımlaması var.  Cumhurbaşkanı ve Başbakan biraz bundan geri adım atmış görünüyor ama Sayın Bahçeli aynı sertlikte bugün konuşmasına devam etti. Nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Bunlar yanlış işler. Ülkeyi cepheleştirerek, kutuplaştırarak, makul, normal bir siyasal tavır takınmayı, terörle irtibatlandırarak değerlendirmek ülkeye, demokrasiye hizmet değildir. Yanlış bir yaklaşım. Bu yanlış yaklaşımın içine Sayın  Cumhurbaşkanı ve Sayın Başbakan da girmişlerdi ama bunun yanlış olduğunu anlamış olduklarını umut ediyorum, onun küçük işaretleri var. İnşallah bu böyle devam eder. Henüz anlamamış olanlar da zaman içinde bunu göreceklerdir.”

Ahmet Türk de aynı soruyu yanıtlarken, referandumda iki seçenek olduğunu belirterek, “Bu iki seçeneği de insanlarımız özgür iradesiyle, inandığı şekilde ortaya koymalıdır. Biz öteden beri çoğulcu, katılımcı demokrasiden yanayız ve sonuna kadar da onu savunuyoruz.” dedi.

Görüşme basına kapalı devam etti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle