Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AFAD’DA 30 AĞUSTOS GERİLİMİ! ÜYELERDEN YÖNETİME SERT PROTESTO: “SİYASİ PARTİNİN ARKA BAHÇESİ DEĞİLDİR”

Antalya’da yaklaşık 30 yıldır faaliyet gösteren Afyonlu Antalyalılar Yardımlaşma Derneği’nde

Antalya’da yaklaşık 30 yıldır faaliyet gösteren Afyonlu Antalyalılar Yardımlaşma Derneği’nde (AFAD), 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104’üncü yıl dönümünde yönetim protesto edildi. Dernek üyeleri, yönetimi istifaya ve olağanüstü genel kurula davet ederken, “AFAD bir siyasi partinin arka bahçesi değildir” açıklaması yaptı.

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Antalya’daki resmi törenlere katılan Afyonkarahisarlı hemşehriler, törenin ardından Afyonlu Antalyalılar Yardımlaşma Derneği yönetimine yönelik protestoda bulundu. Üyeler tarafından yapılan basın açıklamasında, 30 Ağustos’un Afyonkarahisarlılar açısından yalnızca bir bayram olmadığı, Kocatepe, Büyük Taarruz ve Cumhuriyet’in kuruluş süreciyle bütünleşen tarihi bir miras olduğu vurgulandı.

“PEKİ, BİZİM DERNEĞİMİZ NEREDE?”

Açıklamada, 26 Ağustos 1922’de Kocatepe’den başlayan Büyük Taarruz’un Türk milletinin bağımsızlık mücadelesindeki önemine dikkat çekildi. Afyonkarahisarlılar açısından 26 Ağustos Kocatepe ile 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın birbirinden ayrı düşünülemeyeceği ifade edildi.

Dernek yönetimine yönelik eleştirilerin de yer aldığı açıklamada, yaklaşık 30 yıllık geçmişe sahip AFAD’ın Afyonkarahisar’ın tarihini ve kültürel değerlerini Antalya’da tanıtması gerektiği belirtildi.

Açıklamada, derneğin sosyal medya ve WhatsApp gruplarında bir siyasi partiye ait açılış davetinin paylaşılması da eleştiri konusu yapıldı.

“HEMŞEHRİ DERNEKLERİ SİYASİ PARTİLERİN ARKA BAHÇESİ OLMAMALI”

Dernek üyeleri, siyasi tercihlerin kişisel bir mesele olduğunu belirterek, hemşehri derneklerinin tüm siyasi görüşlere eşit mesafede durması gerektiğini savundu.

Açıklamada, “AFAD; bir siyasi partinin değil, Antalya’da yaşayan bütün Afyonkarahisarlıların derneğidir” denilerek, farklı siyasi görüşlere sahip tüm hemşehrilerin derneğin ortak çatısı altında buluşması gerektiği ifade edildi.

YÖNETİME İSTİFA VE OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL ÇAĞRISI

Protestocu üyeler, dernek yönetiminden çeşitli taleplerde bulundu. Açıklamada yönetimin istifa etmesi ve olağanüstü genel kurul yapılması çağrısı öne çıktı.

Üyeler ayrıca;

  • 26 Ağustos Kocatepe ruhuna sahip çıkılmasını,
  • Büyük Taarruz ve Afyonkarahisar’ın Milli Mücadele’deki rolünün Antalya’da tanıtılmasını,
  • Afyonkarahisar’ın tarihi ve kültürel değerlerinin gelecek nesillere aktarılmasını,
  • Derneğin iletişim kanallarının siyasi propaganda ve parti organizasyonlarının duyuru alanına dönüştürülmemesini,
  • Tüm siyasi görüşlere eşit mesafede durulmasını,
  • Derneğin kuruluş amacına ve hemşehrilerin ortak iradesine sahip çıkılmasını istedi.

“BİZİM DERDİMİZ AFYONKARAHİSAR, KOCATEPE VE ZAFER”

Açıklamanın sonunda üyeler, protestoyu herhangi bir makam veya mevki hesabıyla yapmadıklarını belirterek, amaçlarının Afyonkarahisar’ın tarihine ve milli değerlerine sahip çıkmak olduğunu ifade etti.

Üyeler, “Bizim derdimiz Afyonkarahisar’dır. Bizim derdimiz Kocatepe’dir. Bizim derdimiz Zafer’dir. Bizim derdimiz, hemşehrilerimizin ortak çatısı olan derneğimizin itibarının korunmasıdır” ifadelerini kullandı.

Açıklama, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Büyük Taarruz’un tüm kahramanları, şehit ve gazilerin rahmet, minnet ve saygıyla anılması ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın kutlanmasıyla sona erdi.