Hoşgeldiniz  

AESOB Başkanı Dere, TESK ortak bildirgesini okudu

Semih Köken | 19 Temmuz 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

AESOB Başkanı Dere, TESK ortak bildirgesini okudu

TÜRKİYE Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) tarafndan 81 ilde eş zamanlı olarak duyurulması amacıyla yayımlanan darbe girişim karşıtı bildirge, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere tarafından okundu.

Başkan Dere’ye, şoförler odası, ayakkabıcılar, bakkallar, çiçekçiler, fotoğrafçılar, konfeksiyon, mermerciler, kasaplar ve servisciler odası gibi AESOB’a bağlı 23 oda başkanı da destek verdi. “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin birlik ve beraberliğini açıkça tehdit eden 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişimi karşısında, ahilik gelenek ve kültüründen gelen, her zaman devletinin ve milletinin yanında yer alan, aileleri ve yanlarında çalışanlarla birlikte 20 milyonluk bir büyük camiayı temsil eden esnaf ve sanatkarlarımız, hiç düşünmeden, canları pahasına cesaret ve kararlılıkla dimdik ayakta durmuştur” diyen Dere, sözlerine şöyle devam etti:

“Ülkesine milletine ve devletine sahip çıkan vatandaşlarımızın sokaklara ve meydanlara korkusuzca ve cesaretle çıkarak, demokrasi nöbeti tutmaları ve demokrasiye sahip çıkmaları bugün olduğu gibi geleceğimizin en büyük teminatıdır. Demekrasiyi sahiplenme noktasında, esnaf ve sanatkarlarımız her zaman olduğu gibi tek vücut halinde ve sarsılmaz bir irade ile bölünmez bütünlüğü, huzur ve güvenliği için daima devletimiz ve milletimizin yanında yer alacaktır. Hiç kuşkusuz, Türkiye Cumhuriyeti, demokrasiye ve Cumhuriyetin temel niteliklerine bağlı kalarak, tek bayrak, tek vatan, tek millet ve tek devlet olarak ebediyete kadar varlığını sürdürecektir. Birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik bu menfur darbe girişimine karşı canlarını ortaya koyarak şehit düşen kahraman güvenlik kuvvetlerimize ve demokrasiye bağlı yurtsever vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kaderli ailelerine ve milletimize başsağlığı ve sabır diliyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.”

ESNAF VE SANATKARLAR YEREL BAZDA ETKİLENMEDİ

Bildirgenin okunmasının ardından darbe girişiminin Antalya ve bölge esnafı için ekonomik kaygıya yol açıp açmayacağı konusundaki soruya cevap veren Dere, “Turizmde birtakım iptaller olduğunu duyuyoruz. 15 Temmuz gecesinden itibaren şahsım ve oda başkanlarımla devamlı sahadayız. Esnaf ve sanatkarları yerel bazda etkileyen birşey yok. Tatilleri devam eden yerli yabancı turistler Antalya’da dinlenmeye devam ediyor. Fakat birtakım iptaller var. Bu süreci en az zararla atlatacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle