Hoşgeldiniz  

Adrasan imar planı askıya çıktı

Semih Köken | 19 Ocak 2016 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Yaşam A- A+

Adrasan imar planı askıya çıktı

Kumluca’ya bağlı Adrasan Mahallesi’nde kaçak yapılaşmayı önlemek, idare ile vatandaşlar arasında yaşanan sorunları ortadan kaldırmak amacıyla hazırlanan imar planı, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylanarak Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Kumluca Belediyesi’nde askıya çıktı.

 

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Adrasan 1’inci Etap İmar Planı’nın uzun uğraşların ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylandığını, imar planının 1/5000’lik olanının Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde, 1/1000’lik olanının ise Kumluca Belediyesi’nde askıya çıkartıldığını söyledi.

Yapılan imar planında Adrasan’ın daha güzel, altyapıyı ve çevresinin korunarak gelecek nesillere doğal haliyle aktarılmasının amaçlandığını kaydeden Başkan Çetinkaya, şu an itibariyle askıda olan imar planlarına vatandaşların itiraz haklarının bulunduğunu, bu itirazların askı süresi bitiminde planın yapımcısı olan Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından incelenerek 15 gün içerisinde karara bağlanacağını belirtti. Başkan Çetinkaya, şöyle dedi:

“Kararın kesinleşmesinin ardından da Kumluca Belediyesi olarak metrekare alanda 18 uygulaması da denilen imar çalışmasını gerçekleştireceğiz. Burada yapmaya çalıştığımız iş, Adrasan’ı planlı, altyapısı olan, yapılacak imar çalışması ve yapılarıyla doğal güzelliği bozulmadan gelecek nesillere aktarılacak Türkiye ve dünyanın güzel bir turizm merkezi olmasını sağlamak.”

Başkan Çetinkaya askıya çıkarılan imar planının 122 hektar olduğunu da aktardı.

ADRASAN TİCARET MERKEZİ PLANI DA ASKIDA

Adrasan’da merkezden sahile ulaşımı sağlayan yolun her iki tarafının ticaret alanı yapılmasıyla ilgili daha önce Kumluca Belediye Meclisi ve Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanan imar planı değişikliği de askıya çıkartıldı. Başkan Çetinkaya, imar planı değişikliğiyle Adrasan merkezden sahile ulaşımı sağlayan yolun her iki tarafında mevcut yapılara ilave olarak zemin katlarının ticaret alanı olmasının sağlandığını kaydetti. Başkan Çetinkaya, “Böyle sahildeki turizm alanlarıyla mahalle merkezimizi ticaret olarak birleştiriyoruz. Bu sayede Adrasan’ın gelişimi daha aktif olmuş olacak” dedi.DHA

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle