Hoşgeldiniz  

ABT sahnesinde sıra dışı performans

Semih Köken | 23 Aralık 2015 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT) Konuk Tiyatrolar Projesi’nin Aralık ayı konuğu tek kişilik performansı ile Merve Engin olacak. Sanatçı, “Kıyıya Oturmanın Böylesi” adlı oyununu masklar ve aksesuarlar yardımıyla, beden dili kullanarak anlatacak.

 

ABT Sahnesi’nde 25 Aralık 2015 Cuma akşamı saat 20.00’de sahnelenecek olan oyunun gösterimleri halka açık olarak yapılacak ve ücretsiz davetiyeler ABT gişesinden temin edilebilecek. Commedia Gabriellina stilinde, tek kişilik bir performans sahneleyecek olan Merve Engin, oyununu masklar ve aksesuarlar yardımıyla, beden diliyle sahneleyecek. 16. Yüzyıl sonlarında Giovanni Gabriel tarafından icat edilen ve Commedia Dell’arte’nin bir varyasyonu olan “Commedia Gabriellina” stili, oyuncuya birden fazla karakteri yorumlayabilme olanağı sağlayan, sadelikle seyirciyi  içine alan bir oyun şekli.

“Kıyıya Oturmanın Böylesi” adlı oyunda; Lelio ve Flaminia birbirlerine âşıktırlar. Ancak Lelio’nun çıktığı yolculukta gemisi kıyıya oturur. Karaya vurduğu yerde Peri Zampilla ve onun uşağı korkutucu Satir Puzzone ile tanışır. Kendisinden haber alamayan Flaminia ise sevgilisini bulmak için yollara düşer.

 

Antalyalı sanatseverleri farklı kültürlerle tanıştırmak ve bölge turnelerine çıkıldığı tarihlerde ABT sahnesinin boş kalmamasını sağlamak amacıyla Konuk Tiyatrolar Projesi’ni hayata geçirdiklerini söyleyen ABT Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür, projenin aynı zamanda ileride gerçekleştirilmesi düşünülen bir festivalin de altyapısı olduğunu belirtti.

 

Antalya Büyükşehir Belediye tiyatrosu ise 27 Aralık 2015 Pazar günü “Sır” adlı çocuk oyunuyla kendi sahnesinde,“Tarla Kuşuydu Juliet” ile Elmalı’da perde açacak.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle