Hoşgeldiniz  

67 Asya şehri EXPO 2016’ya davet edilecek

Semih Köken | 26 Aralık 2015 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Asya Belediye Başkanları Forumu (Asian Mayors Forum)Genel Sekreteri Mohammad Khodadadi, EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı’nı ziyaret etti ve proje hakkında bilgi aldı. Khodadadi, EXPO 2016’nın barışa katkı sağlayacak büyük bir organizasyon olduğuna dikkat çekerek, foruma üye 67 Asya şehrini EXPO 2016’ya katılmaları konusunda teşvik edeceğini söyledi.

Asya Belediye Başkanları Forumu (Asian Mayors Forum)Genel Sekreteri Mohammad Khodadadi, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Şengül ile görüştü. EXPO 2016 Antalya projesi ile sergi alanında yapılacak etkinlikler hakkında bilgi alan Khodadadi sunumun ardından alanı gezdi.

Aralarında Türkiye’den İstanbul, Ankara, Gaziantep, Azerbaycan’dan Bakü, Birleşik Arap Emirlikleri’nden Dubai, Pakistan’dan İslamabad, Japonya’dan Nagazaki ve Çin’den Şangay gibi dünyanın marka olmuş şehirlerinin yer aldığı Asya Belediye Başkanları Forumu’nun 2008 yılında kurulan ve 67 üyesi olan bir organizasyon olduğunu söyleyen Khodadadi, “Asyalı vatandaşlara daha iyi bir yaşam için entegrasyon” sloganıyla yola çıktıklarını belirterek şehirler arasındaki işbirliğini geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi. Türkiye’nin ilk EXPO’suna ev sahipliği yapacak Antalya’nın da forumun üyesi olduğuna dikkat çeken Khodadadi, üyelerini EXPO 2016’ya katılmaları konusunda teşvik edeceklerini belirterek şunları söyledi:

“Başka ülkelerde yapılan bazı EXPO’ları da görme şansım oldu. Bu gerçekten çok büyük bir proje. Çok başarılı olacağına inanıyorum çünkü kültürel, sosyal ve tarımsal birçok aktivite olacak burada. Antalya kentinin geleceği açısından çok çok iyi ve başarılı bir EXPO olacağını umut ediyorum.”

Asya’da 67 şehirle direk bağlantıları olduğuna vurgu yapan Genel Sekreter Mohammad Khodadadi, EXPO 2016 yetkililerinden aldığı bilgileri üyelerine göndereceğini ve katılımlarını sağlamaya çalışacağını söyledi. Khodadadi, “Bazı şehirlerin katılımının olacağı yönünde pozitif bir düşünceye sahibim. Çünkü kapasitelerini ve bu tür farklı etkinliklere katılımlarını biliyorum” dedi.

EXPO 2016 Antalya’nın dünyanın ihtiyaç duyduğu barışa da ciddi bir katkısı olacağını düşündüğünü söyleyen Khodadadi konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bahsettiğimiz şehirler EXPO 2016’ya gelirse, buraya yalnızca çiçeklerini ve bitkilerini getirmekle kalmayacaklar, kültürlerini de buraya getirecekler. Bu çok önemli çünkü bizim kendi organizasyonumuzda da yaptığımız işlerden birisi şehirlerarası işbirliğini artırmak. Bu organizasyonda da yani EXPO 2016’da da şehirler diğer şehirlerin değerlerini görme şansını bulacak. Ayrıca diğer şehirlerde yaşayan insanların bakışını anlama şansı bulacaklar. Genel olarak bunun dünya barışına da katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu kıtanın insanlarına daha barışçıl bir durum sağlayacak.”

Ziyaretin sonunda EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Şengül, Asya Belediye Başkanları Forumu Genel Sekreteri Mohammad Khodadadi’ye EXPO 2016’nın sembol çiçeği şakayık takdim etti.

 

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle