Hoşgeldiniz  

546 kişinin 2B talebi iptal edildi

SEMİH KÖKEN | 30 Nisan 2015 | Gündem, Kemer Güncel A- A+

CHP Antalya Milletvekili Av. Gürkut Acar, Kemer’de 2B arazileri için ön ödeme yaptıkları halde satış işlemi iptal edilen kişilerin durumunu gündeme getirirken, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 546 kişinin taleplerinin, Orman Genel Müdürlüğü’nün itirazları üzerine satış işlemlerinin yapılmadığını belirtti.

CHP Antalya Milletvekili Av. Gürkut Acar’ın önergesini yanıtlayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kemer yaklaşık 5.5 milyon metrekare yüzölçümlü taşınmazdan 4.7 milyon metrekaresinin satışının yapılarak, 19 milyon 777 bin TL tahsil edildiğini kaydetti. Kemer’de başvuru bedellerini yatırarak satın alma başvurusunda bulunan 546 kişinin taleplerinin, Orman Genel Müdürlüğü’nün taşınmazların “orman sınırları içinde ve fiilen orman olduğu” ve “milli park içinde kaldığı” gibi itirazları üzerine değerlendirilemediğini belirten Şimşek, “Kemer İlçesi Ulupınar ve Beycik mahallelerinde toplam yüzölçümü 520.5 bin metrekare olan 368 taşınmazın Orman Genel Müdürlüğü’nce açılan davalar nedeniyle, Kuzdere ve Tekirova mahallelerinde bulunan toplam yüzölçümü 460 bin metrekare olan 78 taşınmazın ise milli park sınırları içinde kaldığının anlaşılması üzerine satışlarının yapılamadığı bildirilmiştir” dedi.

Bakan Şimşek’in yanıtını değerlendiren Acar, “AKP kendi siyasi iktidarını sürdürebilmek için 2B arazilerini yurttaşlara, hem de yüksek bedellerle satmıştır. Yurttaşlar 30-40 yıldır kullandıkları atadan, dededen kalma taşınmazları alabilmek için ağır bir borç yükü altına girmiştir. Bazı yerlerde yurttaşlara önce araziler satılmış, sonra tapular iptal edilerek geri alınmıştır. Kemer’de de 546 yurttaştan 2B arazileri için paralar toplanmış, sonra bu araziler orman içinde, milli park içinde denilerek, satıştan vazgeçilmiştir. Peki bu arazileri 2B olarak kim satışa çıkardı? Yurttaş, devletin satıyorum dediği yer için borç para bulup, başvuru bedeli yatıracak, sonra ‘burası satılık değilmiş’ denilecek.  Böyle şey olur mu? Bu devlet ciddiyetiyle bağdaşır mı? Peki yurttaşın mağduriyeti ne olacak? AKP, devletin çivisini çıkarmıştır. Faturayı da hep yurttaşa ödetmektedir. Ancak 7 Haziran seçimlerinde yurttaşlarımızın bunun hesabını soracaktır” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle