Hoşgeldiniz  

50 bin faydalı böcek ormanlara bırakıldı

Semih Köken | 01 Ağustos 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

50 bin faydalı böcek ormanlara bırakıldı

ORMAN Genel Müdürlüğü (OGM) Antalya’da çam ormanlarına zarar veren çam kese böceğine karşı etkin mücadele yürütüyor. Bu kapsamda, 50 bin 836 adet çam kese böceği yırtıcısı ormanlara bırakıldı.

Antalya’da çam ormanlarına zarar veren, çam kese böceği ile biyolojik mücadele kapsamında Antalya, Gazipaşa, Kaş, Kumluca ve Manavgat orman işletme müdürlüklerinde bulunan yırtıcı üretim laboratuvarlarında 50 bin 836 adet çam kese böceği yırtıcısı üretildi. Üretimi yapılan bu faydalı böcekler Mart 2016 tarihinden itibaren çam kese böceğinin yoğun olduğu ormanlık alanlara salınmaya başlandı.

Bu kapsamda, 1 hektara 20 civarında yırtıcı böcek salımı gerçekleştirildi. Çam kese böceğinin çok yoğun olduğu yerlerde bu rakam 1 hektarda 300-500’e kadar çıktı. Bu işlemler neticesinde 25 bin 410 dekar ormanlık alanda çam kese böceğine karşı biyolojik mücadele yapıldı.

Mekanik ve biyoteknik mücadelesi çok mümkün olmayan bu zararlı ile kimyasal mücadele metotları ile baş etmek kısmen mümkün görünse de Orman ve Su İşleri Bakanlığı tabiata dost biyolojik mücadele stratejisi gereği bu metodları tercih etmiyor ve biyolojik mücadele metotları ile önlemlerini alıyor.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle