Hoşgeldiniz  

5 yıldızlı Club Phaselis Tatil Köyü İcradan Satılık

Semih Köken | 08 Mart 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

5 yıldızlı Club Phaselis Tatil Köyü İcradan Satılık

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya‘nın en önemli turizm bölgelerinden KemerGöynük‘teki doğa harikası bir alanda bulunan araziyi, 3 Aralık 1986 tarihinde Faseltur Turizm Tic. ve San. A.Ş.’ye 49 yıllığına tahsis etti. Araziye 2014 yılında vefat eden Antalyalı işadamı Mustafa Çalık tarafından Club Phaselis Tatil Köyü kuruldu. Ancak tatil Köyü, bazı banka borçlarının yanı sıra, Mustafa Çalık‘ın kardeşi ATAÇ Grubu’nun ortaklarından Hüseyin Çalık‘a olan kefaleti nedeniyle darboğaza girdi. Maddi sıkıntı ve kefalet borçları yüzünden 2015 sezonunda kapanan tatil köyü, 2016 yılında hiç açılmadı.

ARAZİ TAHSİSİ İPTAL EDİLDİ

Halen kapalı olan Club Phaselis Tatil Köyü’nün 49 yıllık arazi tahsisi de, Kültür ve Turizm Bakanlığı‘nca iptal edildi. Kapalı olması nedeniyle ‘taşınmazın etkili, ekonomik ve verimli kullanılmaması ve böylece kamunun zarara uğratılması sebebiyle’ tahsisinin iptaline karar verilen tatil köyü, bakanlıkla yapılan sözleşme gereği Hazine’ye devredildi. Ancak ipotek alacaklısı İş Bankası’nın başvurusu üzerine Kemer İcra Müdürlüğü, tatil köyünü icradan satışa çıkardı.

88 MİLYON 943 BİN TL BEDEL

70 bin 755 metre alan üzerine kurulu ve 2035 yılı sonuna kadar tahsis hakkı bulunan tatil köyü, bankaya olan 44 milyon doların üzerindeki borçları nedeniyle 88 milyon 943 bin TL muhammen bedel üzerinden icradan satışa çıkarıldı. Tatil köyünün satış ihalesi 27 NisanPerşembe günü saat 14.30’da yapılacak.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle