Hoşgeldiniz  

400 Alman seyahat acentesi Türkiye için kolları sıvadı

Semih Köken | 01 Mayıs 2022 | Gündem, Kemer Güncel, Turizm A- A+

400 Alman seyahat acentesi Türkiye için kolları sıvadı

 

Yılda 4 milyar Euro ciro yakan Avrupa’nın en büyük Seyahat Acentesi kooperasyonu Alman kökenli RTK Korona pandemisinden sonra dünya çapında ilk büyük etkinliğini Antalya’da gerçekleştirdi .

Diyalog Günleri adı altında 400 seyahat acentesi Sunexpress , Nirvana Cosmopolitan ve FTI’nin sponsorluğunda Antalya’da bir araya geldi .

RTK’nın CEO’su Thomas Bösl, seyahat acentelerine gurur duyun; pandemi sırasında nasıl çaba gösterdik ve salgın ile nasıl başa çıktık, bundan gurur duymalıyız” dedi.

Alman seyahat acenteleri “Geri döndük!”

Antalya Lara’da düzenlenen ve 400 katılımcının yer aldığı konferansın gündeminde dört konu vardı : dijitalleşme, vasıflı elemanlar, sürdürülebilirlik ve seyahat acenteleri ile tur operatörleri arasındaki ilişkiler.

RTK’ın patronu Türk turizminin Avrupa pazarlarında , özellikle Almanya’da çok önemli ilerleme kaybedeceğine inandığını ve RTK olarak Tğrkiye satışlarını desteyeceklerini söyledi

Pandemi’nin seyahat acentelerinde teknik donanımı da arttırdığını, bu nedenle çevrimiçi satışların artık geleneksel ve vazgeçilmez hale geldiğine vurgu yapan Bösl , dikkatli olmalıyız, önümüzdeki yıllarda sektörün dışından henüz bilmediğiniz gruplar pazara rakip olarak girecekler , buna hazır olmalıyız “ dedi.

Bösl geleceğin en önemli konularından birinin vasıflı eleman sıkıntısı olacağına dair kaygılarını file getirdi : “ Bu, nesillerin değişmesiyle önümüzdeki on yıl içinde daha da kötüleşebilir, Gençleri seyahat acentesi konusunda heyecanlandırmamız lazım” dedi.

Bösl: Biz bu yıl RTK olarak 60 işyeri için bildiri yaptık ve 800 başvuru aldık

Konferansta RTK Seyahat Acentelerinin yeni digital elamanı TONİ’yi acentelere tanıttı.

Seyahat acentesinde yapay zeka yardımı ile müşterilere hizmet veren TONİ çok ilgi gördü .

Bösl’e göre, TONİ’nin rutin görevlerin bir otomasyonu olacak ve ve satış elemanlarına müşteriye danışmanlık hizmeti vermede ve satışları hızlandırmada destek verecek.

Sürdürebilirlik olmazsa olmaz

Bösl, “ bazı insanlar artık bu sürdürebilirlik sözünü duymamazlıktan gelsede sürdürülebilirlik konusunun sektör tarafından şekillendirilmesi ve teşvik edilmesi gerekiyor, aksi takdirde, hepimiz Berlin ve Brüksel’den “hoşlanmayacağımız” düzenlemeler ile karşı karşıya gelebiliriz “ diyerek katılımcıları ikaz etti.

Seyahat piyasası hala toparlanma yolunda

Komisyonlar çok düşük!

Türkiyedeki buluşmanın bütün katılımcı seyahat acentelerini en çok duygulandıran noktası ise Seyahat ve tur operatörleri arasındaki ilişki konusu oldu. Satış komisyonlarının çok düşük olduğuna vurgu yapan acenteler ayrıca tur operatörlerinin seyahat acentelerine nasıl satış yapacaklarını dikte etmesine de izin verilemez” dediler .

Almanlardan Tolga Kilit ve Korhan Alşan’a büyük takdir:

vAntalya’nın tarihi kentlerini ve Antalya Kaleiçi’ni gezen Alman seyahat acenteleri Nirvana Cosmopolitan otelin hizmet gücüne ve misafir misafirperverliğine hayran kaldıklarını belirttiler .

Son olarak Alman acenteler için düzenlenen gala gecesinde Anadolu ateşi sahne aldı . Gecede duygusal bir konuşma yapan Thomas Bösl, “ bu gece iki turizmciye RTK Alman seyahat acenteleri onur ödülü vermek istiyoruz “ diyerek İspanyol turizmci İgnacio Moll ve Türk turizmci Hüseyin Baraner’i sahneye davet etti . Bösl Baraner hakkında “ yıllardır Almanyada Türkiye’nin satışlarının artması için çaba gösteriyor; Alman seyahat acenteleri ve Türk otelciler arasında sağlam bir köprü oldu . Kriz anında hep acenteler ile beraber oldu Türkiye Almanya arasındaki turizm ilişkilerine destek oldu ” dedi

Baraner yaptığı teşekkür konuşmasında destinasyonların korunmasının önemini dile getirdi ve ayrıca tüm paydaşların kazançlarının eşit derecede önemsenmesine ve destinasyonlarda her şeyin turizmciler tarafından alkışlanmaması gerektiğine vurgu yaptı . Baraner, Türkiye’yi çok sevdiğini ve Alman ve Türk dinamikleri bir araya getirmeyi bir yaşam vazifesi olarak gördüğünü söyledi .

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle