Hoşgeldiniz  

4 yıldır sefaleti yaşıyorlar

Semih Köken | 29 Eylül 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

4 yıldır sefaleti yaşıyorlar

ANTALYA’da maket üzerinden ev satarak yüzlerce kişiyi dolandırmakla suçlanan Sakızoğlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sakızoğlu’nun yarım bıraktığı sitede oturanlar, 4 yıldır sefaleti yaşıyor.

14 ay cezaevinde kaldıktan sonra mağduriyetleri gidereceğini beyan etmesi üzerine geçen yıl Ağustos ayında tutuksuz yargılanmak üzere elektronik kelepçe takılarak serbest bırakılan, ‘Ferrarili müteahhit’ olarak anılan Sakızoğlu, geçen yıl 31 Mart’ta ülke genelinde elektrik kesintisinin yaşanmasını fırsat bilerek elektronik kelepçeyi kırıp kayıplara karıştı. Yarım bıraktığı ‘hayalet şehir’ görünümlü 11 bloklu 184 daireli Sakızoğlu Park Sitesi’nin 10 dairesinde elektrik olmamasına rağmen yaşamaya çalışan onlarca kişinin çilesi sürüyor.

Madde bağımlılarının meskeni haline geldiğine yönelik haberlerle gündeme gelen sitede oturanlar, yaklaşık 4 yıldır elektrik olmadan yaşıyor. Her biri birden fazla kişiye satılan, mülkiyeti davalık olan dairelerde tapusunu almayı başaranlar, dairelerin içlerini kendi imkanlarıyla yaptırarak elektriksiz sitede yaşamayı sürdürüyor. Side sakinleri, yaklaşık 7 dönüm arazi üzerine inşa edilen 184 daireli sitenin sadece 10 dairesinde ikamet sahiplerinin oturduğunu söyledi. Sitede oturanlar, yıllardır sitenin altyapı sorunu ve şantiyenin binlerce liralık elektrik borcu nedeniyle dairelere elektrik bağlanmadığını söyledi.

Sitenin bulunduğu 2871 Sokak üzerinde aydınlatma direklerinin dahi olmadığını söyleyen daire sahiplerinden Yavuz Eren, bu yüzden geceleri karanlıkta yaşadıklarını anlattı. Kentin göbeğinde elektriksiz yaşadıklarını kaydeden Yavuz Eren, Muratpaşa Belediyesi’nin çamaşırhanesinden ücretsiz yararlandıklarını, bu anlamda belediyenin çok yardımı olduğunu belirtti. Sitenin boş dairelerinin madde bağımlıları ve fuhuş yapanlar için mesken haline getirildiğini anlatan Eren, yetkililerin bir an önce bu sorunlara çözüm bulmasını istedi.

Sitede torunuyla birlikte yaşayan Fatma Yikrik ise şu an 3 yaşında olan torunu Adnan Tuna Yikrik’in bu evde dünyaya geldiğini belirterek, “Torunum çizgi film izlemek istiyor ama maalesef izleyemiyor” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle