Hoşgeldiniz  

34 Ülkeden 50 Yabancı Uyruklu Öğrenci Hep Bir Ağızdan İstiklal Marşı’nı Okudu

Semih Köken | 13 Mart 2017 | Antalya Haber, Gündem A- A+

34 Ülkeden 50 Yabancı Uyruklu Öğrenci Hep Bir Ağızdan İstiklal Marşı’nı Okudu

Antalya’nın Alanya ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından şehitleri anma etkinlikleri kapsamında, ilkokul ve ortaokullar arasında İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması yapıldı.

34 Ülkeden 50 Yabancı Uyruklu Öğrenci Hep Bir Ağızdan İstiklal Marşı'nı Okudu, System.String[]

Antalya’nın  Alanya ilçesinde, İlçe  Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından şehitleri anma etkinlikleri kapsamında, ilkokul ve ortaokullar arasında İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması yapıldı. Ayrıca yarışmada aralarında  Almanya,  Hollanda,  İsveç,  Norveç,  İran,  Rusya‘nın da bulunduğu 34 ayrı ülkeden 50 yabancı uyruklu öğrenci hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okudu.

Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması’na öğretmenler, veliler ve okul öğrencileri büyük ilgi gösterdi.

Anaokulu, ilk, orta ve liselerden birer öğrencinin katıldığı yarışmada öğrencilerden bazıları yüksek sesle, bazıları duygulu bir tonda, bazıları da beden dilini kullanarak okudukları İstiklal Marşını 6 kişilik jüri üyesine beğendirmeye çalıştı.

Seçim yapmakta zorlanan jüri üyeleri ise öğrencilerin diksiyon, ezbere okuma, vurgu ve tonlamayla okuma, duraklamalara ve ulamalara uygun okuma, ses tonunu ve nefesini ayarlama, şiir diline uygun okuma, kelimeleri doğru ifade etme, sahne ve konuya hakimiyet kriterlerini göz önüne alarak 10 üzerinden puan verdiler.

Yarışma sonunda, anaokulları arası yarışma birincisi  Avsallar  Ayhan Şahenk Anaokulu’ndan  Elif Naz Aksoy, Sahire Tüzün Anaokulu’ndan Ahmet  Emir Demir ikinci,  Konaklı Gazi İlkokulu Anaokulu’ndan Utku Eren İnce ise üçüncü oldu.

İlkokullar arasında  Konaklı  Menderes İlkokulu’ndan Zülal Gürşahin birinci, Fatma Alaettinoğlu İlkokulu’ndan Ecrin Neşter ikinci, Obaköy İlkokulu’ndan  Gökçe Naz Gök ise üçüncü oldu.

Ortaokullarda Dr Şahin Birsel Biçer Ortaokulu’ndan Mevlüt Dönmez birinci,  Konaklı  Menderes Ortaokulu’ndan Büşra Balan ikinci, Hamit Özçelik Ortaokulu’ndan ise Yunus  Emre Selçuk üçüncü oldu.

Liseler arasında ise Zülküf Akelma birinci, Emine Çağlar ikinci, Sinem Tönget ise üçüncülüğü elde etti.

Yabancı uyruklu öğrenciler hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okudu

Yarışmada dereceye giren öğrencilere İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er ve öğretmenler tarafından çeşitli hediyeler verildi. Tören sonrası ‘Hayat bayram olsa’ şarkısıyla coşan 50 yabancı uyruklu öğrenci sevgi ve barış mesajları verdiler. Daha sonra yabancı uyruklu öğrenciler hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okudu.

Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, müdürlüğün öncülüğünde ilçede bulunan 195 okulda eğitim gören 56 bin öğrenci arasında ‘şehitler anısına’ adlı İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması’nı düzenlediklerini söyledi.

Öğrencilerin geçmişten geleceğe tarihi, milli, manevi değerlerinin üzerinde köprü kurabilmek, aynı zamanda vatan ve bayrak sevgisini gelecek nesillere perçinlemek amacıyla İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması’nı gerçekleştirdiklerini aktaran Müdür Er, “Her ne kadar yarışma formatı olsa da burada kazanan tüm öğrencilerimizdir” dedi.

“Bizim için hiçbir ulusun farkı yoktur”

İlçedeki okullarda 34 farklı milletten bin 53 öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğünü belirten Er, “Aynı zamanda yıllardır bu kadim topraklarda dostça ve kardeşçe yaşayan vatandaşlarımızın yanı sıra yabancı uyruklu öğrencilerimizin de okullarda barış ve huzur içerisinde öğrenim gördüğünü ve İstiklal Marşı’mızı okuduklarını bu tablodan görüyoruz. Bizim için hiçbir ulusun farkı yoktur. Hollandalı, Rus ve Suriyeli de olsa biz bu topraklarda herkesi dost ve kardeş olarak gördük. Bu sevgi hamurunun içinde var olmaya devam edeceğiz sonsuza kadar” diye konuştu.

“Türkiye’de yaşamaktan çok mutluyum”

Hollanda uyruklu 8’inci sınıf öğrencisi Leen Maria Hendiles ise,  Hollanda‘dan 3.5 sene önce geldiklerini ve  Türkiye‘de yaşadıklarını söyledi. Hendiles, “Türkiye’de yaşamaktan çok mutluyum. Hiçbir sorun yaşamıyorum. Türk insanı çok iyi. Çok iyi davranıyorlar” dedi.

“Barış ve huzur içerisinde yaşıyoruz”

Son günlerde  Hollanda‘da yaşanan olayları değerlendiren Leen Maria’nın babası Clasiena Hendiles ise yaşanan bu olayların saçma olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Türk Bakanın geri gönderilmesine anlam veremedim. Bana göre yaşanan olaylar çok saçma. Bizim  Türkiye ile herhangi bir sıkıntımız yok burada barış ve huzur içerisinde yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle