Hoşgeldiniz  

30 yıllık hayal gerçek oluyor

Semih Köken | 07 Temmuz 2016 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

30 yıllık hayal gerçek oluyor

‘nın bir hayali daha 30 yıl aradan sonra gerçeğe dönüşüyor. İnşaatı süren Sarısu-Tünektepe arasında hizmet verecek olan teleferik 15  Ağustos tarihinde deneme sürüşlerine başlayacak.

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi’nin kentin 618 rakımlı noktası Tünektepe’de yarım kalan teleferik inşaatının tamamlanması için 13 Ocak’ta yaptığı ihale sonuçlandı. 7 milyon 320 bin TL muhammen bedel belirlenen projenin ihalesi, 6 milyon 950 bin TL’lik teklifiyle Osman Uluç İnşaat’ın oldu.

‘nın 30 yıllık hayali gerçek oldu. Yapımı büyük ölçüde tamamlanan Tünektepe teleferiği, 15 Mayıs’ta Sarısu’dan hareket ederek ilk zirve yolculuğunu yapacak. Teleferik ile saatte bin 250 kişinin Sarısu’dan Tünektepe’ye taşınacağını belirten ANET Yönetim Kurulu Başkanı, “Teleferik ile Tünektepe’ye çıkanlar için muhteşem bir manzaraya sahip seyir terası hazırlıyoruz. Burada hizmete açacağımız çay bahçeleri misafirlerimizin her türlü ihtiyacına cevap verecek. Fakat Tünektepe 2017 yılında tam kapasite hizmet vermeye başlayacak. Bölgeye dünyaca ünlü mimarlar ile çalışarak Antalya’nın simgesi olacak bir proje uygulayacağız” dedi.

TURİZME ARMAĞAN OLSUN

Teleferik sayesinde Sarısu Mesire Alanı ile Tünektepe’nin bir bütün haline geleceğine dikkat çeken Dinçmen, Tünektepe’nin faaliyete geçmesi ile birlikte bölgede önemli ölçüde bir turist potansiyeli oluşacağını söyledi. Sarısu’ya çok büyük önem verdiklerini bunun sebebinin ise turizme katkı sağlamak olduğunu ifade eden Dinçmen, “Turistin güzel bir gün geçireceği bir Sarısu yaratmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

3.5 MİLYON DOLAR

Sarısu’nun hem Antalyalılara hem de kente gelen turistlere en güzel şekilde hizmet verebilmesi için ANET olarak bölgeye 3.5 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını aktaran  “Sarısu’yu çekim merkezi haline getirmek için  070420151306031235573_2 antalya-sarusu-tunektepe-teleferik-projesi-ikinci-kez-ihale-edildibölgede çok büyük değişiklikler olacak. Öncelikle Sarısu’nun içerisine dünyanın ikinci büyük trambolin parkı ile dünyanın üçüncü büyük şişirme oyuncak parkını yapacağız. Bu şişirme oyuncaklar genellikle AVM’lerde kullanılıyor. Plastikten yapılan bu oyuncaklar her zaman sağlığa duyarlı malzemeler kullanılarak imal edilmiyor. Biz, tamamen sağlığa uygun, kanserojen madde içermeyen malzemelerin kullanılacağı bir eğlence parkı hazırlayacağız” ifadelerini kullandı.

YENİ CAZİBE MERKEZİ

Kısa bir süre sonra Sarısu ile Tünektepe’nin birbirinden ayrılmayan bir bütün olacağını dile getiren Dinçmen, “Biz turisti oraya çekmek istiyoruz. Acenteler tur satarken turistin 5-6 saat geçirebileceği yerler arıyor. Biz böyle bir mekan hazırlıyoruz. Turist gelsin denize girsin, yemeğini yesin, teleferiğe binip Antalya’nın güzelliğine yukarıdan baksın, orada vakit geçirsin ve gününü çok güzel bir şekilde tamamlayıp oteline dönsün. Tüm bu projeler yaz sezonuna kadar hazır hale gelecek” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle