Hoşgeldiniz  

Semih Köken | 26 Kasım 2015 | Antalya Haber, Gündem A- A+

Antalya’da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü’nde, Antalya Kadın Platformu üyesi kadınlar meşaleli yürüyüş yaptı. Yürüyüşte kadına yönelik şiddete, cinsiyetçi politikalara tepki vardı.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü’nde Antalya’da kadınlar sokağa çıktı. Antalya Kadın Platformu üyesi yaklaşık 150 kadın akşam saatlerinde tarihi Üç Kapılar’dan başlayan ve Cumhuriyet Meydanı’nda sona eren meşaleli yürüyüş düzenledi. Sadece kadınların yer aldığı yürüyüşte sloganlarda ve dövizlerde cinsiyet ayrımcılığına, cinsiyetçi politikalara, kadına yönelik şiddet, taciz ve tecavüze tepki vardı. Toplumun farklı kesimlerinden kadınların bir araya geldiği yürüyüşte kız çocuklarıyla eyleme katılan anneler de dikkat çekti.

Grup Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığı basın açıklamasında kadına yönelik şiddetin artık sistematik hale geldiğini belirterek, 2015 yılının ilk 9 ayında 211 kadının erkekler tarafından öldürüldüğü, 97 kadına tecavüz edildiği, 152 kadının fuhşa zorlandığı, 290 kadının yine erkekler tarafından yaralandığı ve binlerce kadının taciz edildiği belirtildi.

Rakamlar yan yana geldiğinde kadına yönelik şiddetin artık katliam boyutunda olduğunu belirten kadınlar, durum böyleyken katillerin erkek egemen devlet tarafından kollandığının da altını çizdi. Bunun mahkemelerde tahrik indirimi, saygınlık indirimi ve tutku derecesinde aşk indirimine dönüştüğünün belirtildiği açıklamada, “Erkekler kadın cinayetlerinde, tecavüz davalarında çeşitli indirimlerle serbest bırakılırken kendini savunmaya çalışan kadınlar müebbetle yargılanıyor. Erkek egemen yargıya karşı direnmekten ve yaşamı savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz” ifadelerine yer verildi.

Kadınlar basın açıklamasının yapıldığı sırada el ele tutuşarak kendi güvenlik çemberlerini oluştururken, açıklamanın ardından Meydan’dan gruplar halinde ayrılmaları konusunda birbirlerini uyarması da dikkat çekti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle