Hoşgeldiniz  

2365 metrelik zirveye yarış

Semih Köken | 22 Mayıs 2016 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Oteller, Turizm, Yaşam A- A+

2365 metrelik zirveye yarış

ANTALYA’nın Kemer İlçesi’nde bu yıl 2’ncisi düzenlenen ‘Uluslararası Mammut Tahtalı Run to Sky’ yarışlarında sporcular, deniz seviyesinden 2365 metre yüksekliğindeki Tahtalı Dağı’nın zirvesine çıkmak için mücadele etti.
ANTALYANIN KEMER ILCESINDE BU YIL IKINCISI DUZENLENEN ULUSLARARASI MAMMUT TAHTALI RUN TO SKY YARISLARINDA SPORCULAR DENIZ SEVIYESINDEN TAHTALI DAGININ ZIRVESINE CIKMAK ICIN MUCADELE ETTI. YARIS SONUCUNDA ERKEKLERDE UFUK OZTURK(ORTADA) BIRINCI, SONER BUYUKALTAY(SOL BASTA) IKINCI, MAHMUT YAVUZ (SAG BASTA) UCUNCU OLDU. (FOTO-DHA: LEVENT YENIGUN/KEMER)
Ulupınar Mahallesi’nde deniz seviyesindeki Çıralı mevkiinden başlayan 28 kilometrelik ‘Run to Sky’ parkuru, Ulupınar ve Beycik yaylalarının ardından 2365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı’nda sona erdi. Parkurda sporcular, kaygan zeminler, dik yamaçlar ve ormanın içinden geçerken zaman zaman zor anlar yaşadı. Parkuru tamamlayan sporcular, yarışları izleyenlerden alkış aldı.
ANTALYANIN KEMER ILCESINDE BU YIL IKINCISI DUZENLENEN ULUSLARARASI MAMMUT TAHTALI RUN TO SKY YARISLARINDA SPORCULAR DENIZ SEVIYESINDEN TAHTALI DAGININ ZIRVESINE CIKMAK ICIN MUCADELE ETTI. (FOTO-DHA: LEVENT YENIGUN/KEMER)
Türkiye’de ilk defa ‘skyrunning’ yarışları kapsamında düzenlenen yarışın bu parkurunda Türkiye, İtalya, Almanya, Danimarka, İngiltere ve Arjantin’den 106 sporcu mücadele etti.

Yarış sonunda erkeklerde 4 saat 12 dakika 8 saniye ile Ufuk Öztürk birinci oldu. 4 saat 17 dakika 23 saniye ile Soner Büyükaltay ikinci, 4 saat 22 dakika 48 saniye ile Mahmut Yavuz üçüncü oldu. Kadınlarda ise 5 saat 9 dakika 10 saniyelik derecesi ile İtalyan Alessandra Crovaia birinci oldu. 5 saat 29 dakika 32 saniye ile Aylin Savacı Armador ikinci, 5 saat 34 dakika 55 saniyelik derecesiyle Bakiye Duran ise üçüncü oldu.

KÖPEK ZİRVEYE ÇIKTI

Ufuk Öztürk, son bölümlerdeki dik yamaçlarda biraz zorlandığını belirterek, parkurun diğer yerlerinde sürekli koştuğunu söyledi. Yarışta herhangi bir sakatlık yaşamadığını, ancak parkurun bir yerinde gördüğü köpeği geçmeye çalışırken düştüğünü anlatan Öztürk, “Köyden bize takıldı. Bizimle birlikte geldi. En son Beycik’ten sonra bu kıl çadırların olduğu yerde merdiven ile bahçeye iniliyor, oradan gidemedi orada kaldı. Ben ondan sonrası görmedim” dedi.

Öztürk daha sonra köyde gördüğü köpekle zirvede karşılaşınca şaşırdı. Öztürk, mama hazırladığı köpeği besledi.

Uluslararası Mammut Tahtalı Run to Sky Yarışı yarın Çıralı’da koşulacak 10 kilometrelik ‘Chimera Run Halk Koşusu’ parkuruyla sona erecek.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle